Jorge Lorenzo va evolua in acest an pentru Honda, dupa doua sezoane petrecute la Ducati, iar pilotul iberic trage primele concluzii dupa ce a testat noua lui motocicleta.

Pilotul in varsta de 31 de ani spune ca simte „mai sigura” motocicleta Honda fata de cea avuta la Ducati, deoarece e „mai compacta”.

Lorenzo a testat Honda RC213V pentru prima oara la finalul anului trecut, dupa ce Ducati i-a permis acest lucru, aflandu-se la vremea respectiva inca sub contract cu constructorul italian.

A testat motocicleta la Valencia si Jerez, in post sezon, dar Ducati i-a interzis la acea vremea sa ofere declaratii.

Astfel, la inceputul acestui an, in primul sau interviu in calitate de pilot Honda, spaniolul a spus ca a simtit dimensiunea mai mica a noii sale motociclete, pe care o considera mai potrivita stilului sau decat cea condusa la Ducati.

„Sezonul trecut am condus o motocicleta complet diferita, mult mai mare si mai inalta. Poate a fost un pic prea mare pentru mine. Aceasta Honda mi se potriveste mai bine in ceea ce priveste dimensiunea. E mult mai compacta, mica si pot sa ating asfaltul mai bine”, a spus Jorge Lorenzo.

„Ma simt mai in siguranta la curbe, pentru ca fiind mai aproape de asfalt, cu atat increderea e mai mare. Prima impresie a fost pozitiva si am vazut mult potential”, a continuat acesta, potrivit autosport.com.

Jorge Lorenzo prezinta diferentele dintre motocicleta Honda si cea Ducati jorge-lorenzo-tricou-honda

Anul trecut, Jorge Lorenzo a criticat Ducati pentru ca n-a facut modificarile cerute de le pe Desmosedici. In schimb, Lorenzo dezvaluie ca Honda i-a oferit imediat ce a cerut, pentru a-l face sa se simta confortabil pe RC213V.

„Unul dintre lucrurile care m-a impresionat e abilitatea echipei Honda de a reactiona la cerinte. Honda a notat toate indicatiile mele si in cateva zile totul era rezolvat”, a dezvaluit ibericul.

Jorge Lorenzo il va avea coechipier in noul sezon pe Marc Marquez si spune ca „va incerca sa invete” de la pilotul care a castigat 5 din ultimele 6 editii ale MotoGP.

„Cu totii avem punctele noastre forte si slabiciuni. La fel si Marc. Voi incerca sa invat din punctele lui forte si banuiesc ca si el va face la fel. Ne vom ajuta reciproc. O sa vreau sa-l inving, cum si el o sa vrea sa ma invinga. Iar asta va face ca echipa sa progreseze”, a conchis noul pilot Honda.

Sezonul 2019 al MotoGp va incepe pe 10 martie, in Qatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.