Hyundai Motor Company si Kia Motors Corporation au prezentat un sistem wireless de incarcare pentru masinile electrice, precum si un sistem de parcare automata.

Cele doua sisteme vor oferi un confort sporit soferilor care se confrunta cu o supraaglomerare a locurilor de parcare si de incarcare. Vehiculele incarcate complet sunt transferate de la statiile de incarcare si vor permite, astfel, incarcarea altor vehicule electrice.

Cu ajutorul unui smartphone se va putea efectua o comanda de incarcare, iar vehiculul va calatori automat catre o statie de incarcare wireless.

In momentul in care autovehiculul va fi incarcat complet, acesta se va muta intr-un alt spatiu de parcare vacant, utilizand Valet Parking System (AVPS), permitand astfel incarcarea altor vehicule.

Cand soferul solicita vehiculul, acesta se va intoarce in mod autonom la locatie.

Tot procesul se realizeaza prin comunicarea continua intre vehiculul electric, parcarea, sistemul de incarcare si conducatorul auto.

Parcarea wireless va trimite locatia spatiilor de incarcare disponibile, in timp ce sistemul de incarcare actualizeaza starea de incarcare a vehiculului in timp real.

Hyundai și Kia au in vedere comercializarea tehnologiei la lansarea vehiculului autonome de nivel 4 in jurul anului 2025.

Cei doi producatori auto intentioneaza, de asemenea, sa comercializeze autovehicule in diverse orase inteligente incepand din 2021, cu scopul de a lansa vehicule complet autonome pana in 2030.

Hyundai si Kia joaca tare pe piata vehiculelor autonome: Parcare si incarcare wireless incarcare-wireless

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.