Fabio Quartararo, urmat de Johann Zarco. Așadar, dublă franceză în a doua cursă din MotoGP 2021. O premieră pentru ”clasa regină” în ultimii 67 de ani! Ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Jorge Martin.

Întrecerea s-a disputat pe același circuit, Losail, precum în weekendul trecut. Atunci se impunea, vă amintiți probabil, Vinales. Acum toți piloții au pornit pe anvelope soft față-spate, cu excepția celor patru KTM. Petrucci, Lecuona, Binder și Oliveira au optat pentru soluția pneu mediu pe față, pentru că nu puteau face ”Soft”-ul să ofere rezultate ok.

Jorge Martin, start ca din pușcă

Debutantul Jorge Martin a pornit din pole-position și și-a conservat poziția, urmat de coechipierul său Johann Zarco. Ce început pentru echipa satelit a celor de la Ducati! Și Aleix Espargaro a impresionat, reușind să câștige patru locuri, astfel că ajungea pe cea de-a treia poziție. În replică, Maverick Viñales, a plecat, cum obișnuiește, slab, fiind devansat și de Fabio Quartararo, care a început cursa pe poziția a 5-a.

Apoi, au început mișcările. Alex Rins, extrem de combativ pe Suzuki GSX-RR, a urcat rapid. și după ce nici Zarco nu a reușit să-i facă față, începea să pună presiune pe Martin. Însă Jorge, deși este debutant, n-a cedat. A pus în valoare calitățile motocicletei pe linia dreaptă, acolo unde atingea 355 km/h, cu peste 10 mai mult decât modelele Suzuki și Yamaha.

Fabio Quartararo iese la atac

Cu 12 tururi înainte de final, Jorge Martin era încă în frunte. În spatele său, apele începeau să se agite. Miller și Mir se acroșează în disputa pentru locul 6. Oficialii cursei nu iau măsuri, dar cei doi ieșeau practic din ecuația luptei pentru victorie.

Apoi atenția este atrasă de Fabio Quartararo, care a reușit o suită de tururi rapide. Practic a mers pe aceeași tactică folosită săptămâna trecută de coechipierul său, Maverick Viñales. O primă parte de cursă liniștită, pentru a conserva pneurile, apoi atac.

Și Fabio reușea să se apropie de trioul Ducati din frunte. Mai mult, cu 7 tururi înainte de final, trecea și de Bagnaia. Francesco a încercat o replică, însă ordinea rămânea Martin-Zarco-Quartararo.

Final favorabil pentru Fabio 

„Quatar-hero” a trecut apoi de Zarco, atunci când mai erau numai cinci tururi. Și după un atac perfect, și de Martin. Jorge a replicat pe linia dreaptă, dar apoi, pe viraje, n-a avut ce face în fața lui „El Diablo” Fabio Quartararo. Care a atacat, s-a distanțat suficient pentru a nu le mai permite celor de la Ducati să replice. Și s-a impus cu un avans de 1.457, izbutind primul său succes ca pilot oficial Yamaha.

Pe doi, Johann Zarco, care a izbutit atacul decisiv exact înaintea finișului, și l-a devansat pe Jorge Martin, colegul său de la Ducati Pramacs. În timp ce Rins și Viñales au completat Top 5. Zarco este noul lider al campionatului. Și devine primul pilot francez cu 50 de podiumuri în Grand Prix-urile de moto (9 în MotoGP, 30 în Moto2 și 11 la 125 cmc).

Clasament Doha Grand Prix MotoGP

Fabio QUARTARARO Yamaha 42’23.997
Johann ZARCO Ducati +1.457
Jorge MARTIN Ducati +1.500
Alex RINS Suzuki +2.088
Maverick VIÑALES Yamaha +2.110
Francesco BAGNAIA Ducati +2.642
Joan MIR Suzuki +4.868
Brad BINDER KTM +4.979
Jack MILLER Ducati +5.365
Aleix ESPARGARO Aprilia +5.382
Enea BASTIANINI Ducati +5.550
Franco MORBIDELLI Yamaha +5.787
Pol ESPARGARO Honda +6.063
Stefan BRADL Honda +6.453
Miguel OLIVEIRA KTM +8.928
Valentino ROSSI Yamaha +14.246
Takaaki NAKAGAMI Honda +16.241
Luca MARINI Ducati +16.472
Danilo PETRUCCI KTM +16.779
Lorenzo SAVADORI Aprilia +38.775

Clasament MotoGP 2021

Johann ZARCO Ducati 40
Fabio QUARTARARO Yamaha 36
Maverick VIÑALES Yamaha 36
Francesco BAGNAIA Ducati 26
Alex RINS Suzuki 23
Joan MIR Suzuki 22
Jorge MARTIN Ducati 17
Aleix ESPARGARO Aprilia 15
Jack MILLER Ducati 14
Pol ESPARGARO Honda 11
Enea BASTIANINI Ducati 11
Brad BINDER KTM 10
Stefan BRADL Honda 7
Valentino ROSSI Yamaha 4
Franco MORBIDELLI Yamaha 4
Miguel OLIVEIRA KTM 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.