BMW M Award îi revine în acest an lui Fabio Quartararo. Francezul a fost cel mai rapid pilot în calificările MotoGP, performanță care-l propulsează în premieră pe lista câştigătorilor acestei competiţii.

Recompensa lui pentru această performanţă este maşina acordată câştigătorului BMW M Award 2020: noul BMW M2 CS. Automobilul a fost prezentat în timpul ultimei runde a sezonului din MotoGP. Întrecerea a avut loc în week-end la Portimão, în Portugalia, care a găzduit în premieră o etapă din Campionatul Mondial de motociclism viteză.

Quartararo, 225 de puncte

Quartararo a obţinut patru pole position de-a lungul sezonului MotoGP. El a totalizat 225 de puncte în clasamentul BMW M Award, avansul său faţă de ocupantul locului al doilea fiind de 13 puncte. Victoria lui Quartararo în sezonul 2020 a încheiat o serie impresionantă a spaniolului Marc Márquez. Spaniolul a câştigat trofeul şapte ani consecutivi, între 2013 şi 2019. Márquez a ratat aproape tot sezonul acesta din cauza unei accidentări.

După ultima sesiune de calificări a sezonului, Quartararo a primit cheile noului său BMW M2 CS. La ceremonia de decernare a fost prezent Carmelo Ezpeleta, directorul executiv al Dorna Sports, deţinătorul drepturilor MotoGP.

BMW M Award

BMW M Award este un pilot important al angajamentului BMW M GmbH ca „Official Car of MotoGP”. Cel mai rapid pilot în calificările MotoGP a fost premiat cu un automobil de înaltă performanţă exclusiv la finalul fiecărui sezon din 2003. Cu sistemul de punctaj ca în cursă, piloţii primesc puncte pentru locurile ocupate în calificările din fiecare week-end de Grand Prix.

Deţinătorul recordului este Marc Márquez, care a obţinut trofeul de şapte ori consecutiv. Valentino Rossi şi Casey Stoner au fiecare câte trei victorii în palmares. Jorge Lorenzo a fost desemnat câştigător al competiţiei calificărilor în două rânduri, iar Sete Gibernau şi Nicky Hayden au câştigat premiul câte o dată. Quartararo este nou intrat pe această listă graţie victoriei sale din 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.