Jonny Walker și KTM au ajuns la capăt de drum în parteneriatul lor. KTM a confirmat plecarea lui Jonny din echipa Red Bull KTM Factory Racing. Și a precizat că este urmarea unei decizii de comun acord.

Oficialii constructorului precizează că decizia are la bază restructurările în cadrul echipei, legate de modificările aduse programului de enduro în ultimele sezoane. Astfel încât KTM nu a mai putut apela la serviciile lui Jonny pentru 2021.

Jonny Walker și KTM, parteneriat la capăt de drum Jonny-Walker-KTM-Factory-Racing-1

Jonny Walker, o carieră începută în 2010

Jonny și-a început cariera hard enduro în șaua modelelor KTM în 2010, după o carieră de succes în întrecerile de trial. În vârstă de 19 ani, a tras tare, pe cont propriu, înainte de a semna primul său acord oficial cu KTM, în 2011.

Un an mai târziu ajungea în echipa Red Bull KTM Factory Racing. Jonny Walker avea să  câștige și titlul Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble în acel an, și l-a apărat cu succes în 2013.

Jonny Walker și KTM, parteneriat la capăt de drum Jonny-Walker-KTM-Factory-Racing-2

În 2015, Jonny și-a trecut la nivelul următor, impunându-se ca unul dintre cei mai buni specialiști în enduro. A câștigat atunci The Tough One, Red Bull Romaniacs, Red Bull Hare Scramble, Hell’s Gate și Red Bull 111 Megawatt. Iar apoi, în pofida numeroaselor accidente, care i-au afectat aparițiile în competiții, britanicul a continuat să urce pe podiumul întrecerilor extreme de enduro și în WESS Championship.

Fabio Farioli – Red Bull KTM Factory Racing Team Manager, a precizat: „În primul rând, am dori să-i mulțumim lui Jonny pentru tot ce a realizat cu KTM Factory Racing. Am avut unele vremuri bune de-a lungul anilor și unele rezultate incredibile. Inclusiv victorii la unele dintre cele mai dure evenimente pe calendarul hard enduro. Sau în SuperEnduro World Championship. A fost o parte importantă a echipei noastre și a succesului nostru. În ciuda eforturilor noastre, nu am putut negocia o înțelegere pentru a-l păstra pe Jonny în echipă. Îi dorim toate cele bune pentru viitor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.