Red Bull Romaniacs devine etapă în FIM Hard Enduro World Championship. Și aceasta după ce World Enduro Super Series (WESS) și-a unit forțele cu FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme). Urmare a parteneriatului, WESS devine oficial, începând cu 2021, întrecerea mondială de elită.

Un parteneriat pentru creșterea Hard Enduro

Potrivit comunicatului de presă comun, parteneriatul vizează creșterea prezenței globale a disciplinei Hard Enduro. Iar prin noul campionat se speră ca întrecerile să atingă un nivel fără precedent.

Pentru stagiunea 2021 calendarul prevede opt etape. Între acestea, cele mai importante competiții de Hard Enduro din Europa. Și, evident, de pe listă nu putea lipsi Red Bull Romaniacs, devenit o referință pentru acest tip de întreceri. În plus, pentru a se asigura caracterul global, competitorii vor trece și Oceanul, pentru Red Bull Tennessee Knockout (TKO).

În plus, se precizează că:

  • până la 3 evenimente urmează să fie transmise live, gratuit, pe Red Bull TV.
  • Red Bull Media House, ca partener media exclusiv, se va ocupa de acoperirea tuturor rundelor din campionat.
  • Campionatul Mondial rămâne deschis tuturor competitorilor, indiferent de nivel. Astfel că și amatorii vor putea lua startul, alături de profesioniști, la aceste întreceri.
  • Profesioniștii care vor lupta pentru titlul mondial vor trebui să dețină licență FIM.
Un nou pas

Fără îndoială, pentru Red Bull Romaniacs este o recunoaștere a rolului pe care competiția îl are în lumea Hard Enduro. O disciplină care, iată, se dezvoltă exponențial. ”Am avut trei ani plini pentru a construi ceea ce este WESS. Iar acum mergem mai departe. Cu FIM Hard Enduro World Championship. Competiție care va oferi reguli tehnice și sportive pentru Pro Riders. Și le va permite constructorilor și sportivilor profesioniști să participe la o competiție cu un organizator independent, dar să obțină titlul mondial”, spune Winfried Kerschhaggl, FIM Hard Enduro World Championship Series Manager.

Calendar FIM Hard Enduro World Championship 2021

Extreme XL Lagares – Portugal, May 7/8/9
Red Bull Erzbergrodeo – Austria, June 3/4/5/6
TBD – Italy, July 10/11
Red Bull Romaniacs – Romania, July 27/28/29/30/31
Red Bull TKO – USA, August 13/14/15
TBD – Poland, September 18/19
Hixpania Hard Enduro – Spain, October 1/2/3
GetzenRodeo – Germany, October 29/30

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.