Challenger Combo X150 este un exemplu al compromisului perfect în segmentul motorhome. Știți ce spunem. În cazul acestui tip de vehicule este valabilă sintagma aceea, bigger it’s better. Pentru că mai mult spațiu este însă esența alegerii unui motorhome în fața unei rulote. Pe de altă parte însă, se știe, plusul în ceea ce privește dimensiunile, vine cu minusuri la manevrabilitate. Un aspect care-i descurajează pe pasionații de aventuri și viață în natură fără experiență. Și nu doar pe ei.

Constructorii știu acest lucru. Și au venit cu propuneri menite să ofere acest compromis pe care-l aminteam. Vehicule cu manevrabilitatea unui camper, dar care oferă spațiul unui motorhome.

Challenger Combo X150 Camper Van, cu dimensiunile unei rulote

Challenger Combo X150 Camper Van nu este la fel de mic precum un VW Caddy California. Însă se încadrează în categoria camper van, cu lungimea sa de 599 centimetri. Are la baza modelul Fiat Ducato și intra în competiție cu Ford Transit Winnebago Ekko. Model care se bucură de un real succes pe piața americană.

Dacă privești acest model din perspectiva față 3/4, l-ai putea confunda cu un camper Ducato. Mai precis unul cu caroseria înălțată. Iar dacă în zona spate a acoperișului, colțurile erau mai rotunjite, cred că puneați și pariu în acest sens. Mai cu seamă că schema cromatică, conferă sportivitate ansamblului.

Challenger Combo X150, exemplul compromisului perfect Challenger-Combo-X150_2-1024x680

Însă există ceva diferențe. Este mai lat cu 5 cm, acoperișul este doar cu puțin mai jos decțt în cazul unui Ducato supra-înalțat, iar ampatamentul este de 380 cm. În plus, construcția modului de fibra de sticlă elimină conicitatea tipică unui Ducato, menținând constantă lățimea pe toată înălțimea ansamblului.

Nu-s schimbări majore, însă ele permit o extensie a planului podelei peste dimensiunile tipice unui camper. Iar acest aspect se observă imediat ce deschizi ușa destinată pasagerilor. Care, însăși prin prezența ei, ne dezvăluie că avem de-a face cu un motorhome.

Spațiu pentru cinci persoane

Pe drum, lounge-ul inteligent (botezat Smart Lounge) al lui Challenger Combo X150 se transformă în scaune pentru pasageri. Iar acestea pot transporta până la cinci persoane confortabil și în siguranță, cu centurile de siguranță pregătite. Pentru ca după oprire să se transforme într-un lounge care oferă un spațiu suplimentar la cină. Evident, comparativ cu un model clasic.

Challenger Combo X150, exemplul compromisului perfect Challenger-Combo-X150_3-1024x676

Un alt motiv este faptul că este dotat cu un sistem ingenios. Mai precis, un pat de 140 x 190 cm, depozitat trasversal, acționat de un lift electric. Acesta poate fi poziționat în deplină siguranță la orice înălțime. Și completează spațiul de dormit oferit de celălalt pat dublu (140 x 190) care se poate amenaja prin transformarea mesei și banchetelor spațiului lounge.

Challenger Combo X150, exemplul compromisului perfect Challenger-Combo-X150_1-1024x576

În plus, Challenger Combo X150 pferă o baie completă. Cu duș, dulap cu oglindă și chiuvetă pliabilă. Nu lipsește nici o mini-bucătărie, cu aragaz cu două arzătoare, chiuvetă și un frigider de 134 de litri. Plus baterie de agrement, rezervoare de apă proaspătă și reziduală de 100 L, încălzitor diesel de 4.000 W și cazan de apă de 10 L.

Challenger nu a publicat o listă de prețuri. Se spune însă că modelul se va comercializa pentru circa 60.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.