Autorulota și Vanlife au devenit o tendință și piața se află în plină expansiune. Cu atât mai mult cu cât reprezintă o soluție perfectă pentru distanțarea socială.

În Germania, spre exemplu, înmatriculările noi au atins un nou record în 2020. Conform Asociației Germane a Industriei de Caravane, s-au înregistrat aproximativ 80.000 de rulote înmatriculate. Situația este destul de similară în restul Europei și în SUA. Iar estimările pentru 2021 sunt, de asemenea, promițătoare.

În special, autorulota din segmentul compact este cea care alimentează creșterea. Sunt modele potrivite atât pentru călătorii, cât și pentru utilizarea zilnică. Un motiv în plus ca Mercedes-Benz Vans să ofere o privire asupra tendințelor în ceea ce privește autorulota în anul 2021. Împreună cu Klaus Rehkugler, noul Head of Sales & Marketing.

Familia Mercedes-Benz Marco Polo și mai populară

„Suntem foarte mulțumiți de situația actuală a comenzilor pentru autorulota compactă Marco Polo. În 2021 ne dorim vânzări cu aproximativ 25% mai mari pentru aceste autovehicule. Pentru a face acest lucru, vom surprinde clienții noștri cu caracteristici noi pentru acest produs. Alături de alte noi specificații. De asemenea, vedem un potențial real de creștere în următorii ani și vom genera vânzări suplimentare în această categorie”, spune Klaus Rehkugler.

Familia Marco Polo este formată din autorulota compactă Marco Polo complet echipată și Marco Polo HORIZON și ACTIVITY. Versiunile din urmă sunt echipate cu un acoperiș extensibil și o combinație de scaune/banchetă.

Autorulota în 2021 în viziunea Mercedes-Benz Vans Mercedes-Benz-Marco-Polo-–-Interior

Echipamente ”familia” Marco Polo pentru 2021

Gama Marco Polo va fi disponibilă, la cerere, cu următoarele noi echipamente, începând cu primăvara anului 2021:

• Marco Polo HORIZON și ACTIVITY sunt disponibile pentru prima dată cu o conexiune de alimentare externă. Conexiunea de 230 volți facilitează acum staționările de camping extinse, făcându-le și mai confortabile.

• Protecția URBAN GUARD a șoferului, disponibilă în toate variantele de model. URBAN GUARD avertizează atât acustic, cât și vizual când este detectat un act de violență sau furt. În caz de furt, autovehiculul poate fi urmărit și localizat folosind Mercedes me connect.

• Serviciul Blind Spot Assist a fost îmbunătățit cu Rear Cross Traffic Alert. Alerta pentru traficul perpendicular din spate ajută șoferii la ieșirea cu spatele dintr-un spațiu de parcare. Și o face prin emiterea unui ton acustic de avertizare atunci când, din direcție perpendiculară, se apropie un alt autovehicul.

Autorulota în 2021 în viziunea Mercedes-Benz Vans Mercedes-Benz-V-Class-–-Interior

Mercedes-Benz deschide noi direcții cu autoutilitarele sale mijlocii

Pe lângă propria familie de autorulote Marco Polo, Mercedes-Benz Vans lucrează îndeaproape cu producătorii de autorulote. Și oferă autovehicule de bază pentru caroseriile și conversiile lor.

„Vanlife este popular în întreaga lume. Vom satisface această cerere, nu numai cu familia noastră Marco Polo. Ci și, din ce în ce mai mult, cu autovehicule de bază potrivite. Aici autovehiculele noastre din categoria midsize, Vito și Clasa V, joacă un rol deosebit de important. Datorită dimensiunilor externe compacte”, adaugă Klaus Rehkugler.

În 2021, Pössl, un producător de autorulote din Bavaria Superioară din Germania, specializat în conversia de autoutilitare, va lansa pe piața europeană două noi autorulote. Acestea sunt bazate pe Mercedes-Benz Clasa V și Vito: Campstar și Vanstar.

La fel și în SUA, autovehiculele comerciale ușoare de dimensiuni medii Mercedes-Benz intră pe segmentul autorulotelor. O premieră pentru piață. Fiind unul dintre primii producători americani din acest segment, Driverge Vehicle Innovations din Charleston, Carolina de Sud, se bazează pe Vito și lansează Metris Getaway.

Mercedes-Benz Sprinter impresionează

De la lansarea pe piață a celei de-a treia generații Sprinter, autoutilitara produsă de Mercedes-Benz a parcurs un drum de succes.

„Din 2018, în întreaga lume au fost prezentate numeroase autorulote noi, bazate pe Sprinter. Numai în ultimele șase luni, mai mult de zece modele noi și-au sărbătorit premiera. De la autoutilitare de campare la autorulote semi-integrate și complet integrate. Acestea includ modele de la companii cu o prezență îndelungată pe piață, precum Bürstner, Carthago, Eura Mobil, Frankia, Hymer, Kabe sau La Strada. Cu toate acestea, Sprinter impresionează și start-up-urile, precum Alphavan din Wangen, regiunea Allgäu din Germania. Acest lucru arată cât de diversă și inovatoare este autoutilitara noastră”, subliniază Klaus Rehkugler.

Un subiect central pentru Sprinter în 2021 este lansarea noii generații a motorului OM 654. OM654 este puternic și, în același timp, eficient. Aceasta grație unei abordări tehnologice integrate, cu un proces de ardere în trepte, recirculare dinamică a gazelor de evacuare și sistem de post-tratare a gazelor de evacuare situat aproape de motor.

Autofurgonul și autoșasiul cu tracțiune spate sunt primele variante de Sprinter echipate de generația de motoare OM 654. Ca o inovație suplimentară, Mercedes-Benz combină motorul modern de 2,0 litri cu transmisia automată 9G-TRONIC. Ca o alternativă la transmisia manuală cu 6 trepte.

Mercedes-Benz Citan: premieră mondială în 2021

Mercedes-Benz Vans nu este prezent doar în segmentul de autoutilitare de dimensiuni medii și mari, ci și în segmentul de dimensiuni mici. În segmentul autoutilitarelor de dimensiuni mici, Mercedes-Benz va prezenta succesorul Citan în a doua jumătate a anului 2021, ca parte a portofoliului de produse Mercedes-Benz Vans.

Noul Citan este o dezvoltare complet nouă. Autovehiculul va avea ADN-ul tipic brandului, precum design-ul distinctiv, nivelul de siguranță și conectivitatea.

Dimensiunile exterioare compacte și, în același timp, spațiul generos cu un volum mare de depozitare în interior deschid diverse oportunități pentru autoutilitara compactă, în special în transportul de distribuție urbană. Ușile culisante cu deschidere largă atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a autovehiculului și un prag de încărcare mai coborât permit accesul confortabil în interior și un proces mai ușor de încărcare a mărfii. Suplimentar față de funcționalitatea și versatilitatea sa ridicate, conceptul autovehiculului oferă echipamente extinse de siguranță și un nivel înalt de confort la conducere.

„Noul Citan este una dintre lansările noastre importante în 2021. Dar mai urmează multe lucruri noi. Urmăriți-ne pentru a vedea ce alte tendințe vor aborda autovehiculele Mercedes-Benz pe segmentul de autorulote”, conchide Klaus Rehkugler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.