Hyundai nu se rezumă să ne ofere surprize în gama clasică de produse. Ci explorează noi frontiere. Transformând în realitate proiecte de tip Transformers. Și, deopotrivă, dând naștere unei noi clase prin intermediul a ceea ce ei numesc Ultimate Mobility Vehicle. Pentru care au pus bazele unei noi entități, New Horizons Studio, cu leadership din Silicon Valley.

Spre noi frontiere

Hyundai a creat New Horizons Studio pentru a împinge la extrem limitele de dezvoltare ale vehiculelor. Și vrea să construiască modele care să străbată întinderile off-road cu o mobilitate fără precedent printr-o combinație de robotică și tehnologie de locomoție pe roți.

Produsele se vor adresează clienților care au nevoie de călătorii în zone neconvenționale. Inclusiv în locurile în care vehiculele nu au mai ”hoinărit” până acum. Aceste vehicule își propun, de asemenea, să îndeplinească sarcini speciale. Dar și să facă față celor mai dificile medii și să fie perfect adaptate unor condiții externeîn schimbare. Împingând limitele dezvoltării vehiculelor, entitatea creată de Hyundai va reimagina modul în care vehiculele ar putea traversa lumea.

O echipă de top

New Horizons Studio este condus de vicepreședintele Dr. John Suh. Cel care a deținut mai multe roluri de conducere la Hyundai Motor Group din 2011. El a servit ca director fondator al Hyundai Ventures, iar apoi a condus, ca director fondator, Hyundai CRADLE (Center for Robotic-Augmented Design in Living Experiences), cu sediul în Silicon Valley. El aduce peste 35 de ani de expertiză în sectoarele auto și a tehnologiei emergente. Timp în care a lucrat la Universitatea Stanford, Palo Alto Research Center (PARC; anterior, Xerox PARC) și General Motors Company.

De asemenea, Hyundai a adus-o la New Horizons Studio pe Dr. Ernestine Fu. Cea care va ocupa funcția de Director of Product Management. Între altele, ea a condus echipa de cercetare Stanford University’s Volkswagen Automotive Innovation Lab. Cea care a studiat interacțiunea dintre operatorul uman și vehiculele autonome.

Hyundai Elevate, primul proiect

Prezentat la CES 2019, Hyundai Elevate este conceptul primului vehicul dezvoltat de New Horizons Studio. Acest vehicul nu se deplasează doar pe roți, pentru a putea să răspundă oricăror nevoi și situații.

Spre exemplu, o versiune cu picioare robotizate ar putea salva vieți ca vehicul de prim-ajutor în situația unor dezastre naturale. Sau poate reprezenta o soluție pentru persoane cu dizabilități care nu au acces la rampe. El ar putea prelua scaunul cu rotile pentru a-l poziționa în dreptul ușii.  Folosind o combinație de robotică și tehnologie de locomoție pe roți, Elevate și alte vehicule de la New Horizons Studio sunt de așteptat să redefinească mobilitatea vehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.