Apple este în discuții cu Grupul Hyundai – KIA pentru a produce o mașină electrică și autonomă. Însă, se pare, nu toată lumea este fericită în rândul conducerii grupului sud-coreean. Mai precis, sunt mulți directori care se opun ideii. Astfel că tratativele, deși în curs, sunt departe de a ajunge la finalitate.

O nouă etapă de negocieri

Discuțiile dintre Apple și asiatici nu sunt noi. Au existat astfel de tratative și în 2018, dar nimic nu s-a concretizat. Nici acum, iată, la redeschiderea discuțiilor, lucrurile nu-s clare. De ce?

Ei bine, o parte din oficialii companiei asiatice spun că Hyundai n-ar avea de câștigat, ci de pierdut din această alianță. Sigur, din punct de vedere a veniturilor, lucrurile ar sta bine. Capacitățile de producție ar avea proiecte, iar acest parteneriat ar aduce venituri sigure. Pe termen lung.

Mai cu seamă că Apple știe să facă marketing. La cel mai înalt nivel. Și are un grup numeros de clienți fideli și conservatori. Care n-ar ezita să meargă și-n ceea ce privește automobilul pe mâna acestei companii.

Unde sunt obstacolele?

Însă Hyundai nu produce pentru alții. Și are între priorități controlul asupra lanțului de producție. Nu lucrează cu furnizori din afară și motoarele, transmisiile și chiar și oțelul necesar sunt produse de către companie. Astfel că există directori care nu-s de acord cu un rol secundar al sud-coreenilor. Care nu-și doresc să devină ceea ce este Foxconn, compania din Taiwan care asambleaza iPhone.

Și mai este o problemă. Mașina celor de la Apple ar putea canibaliza produsele electrice sub sigla Hyundai. Ca și planurile de vitor legate de brand-ului premium al Hyundai, Genesis. Mai există o variantă. Să se mizeze pe KIA. Însă și-n acest caz, riscul de a concura cu modelele mărcii rămâne. Mai cu seamă că și aceasta a anunțat o ofensivă în domeniul electrificării.

O decizie ar urma să se ia în martie. Dacă se va concretiza parteneriatul dintre Apple și Hyundai-KIA sau nu, rămâne să aflăm. Ca și coordonatele în care acest lucru se va produce.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.