Apple a anunțat de multă vreme că-și dorește să construiască propria mașină. Și au curs în ultimii ani biți cu informații despre Project Titan, modelul autonom al companiei. Acum însă, potrivit Reuters, gigantul tech s-a pus serios pe treabă. Iar Apple ar putea începe producția propriului vehicul, care o să fie unul electric, încă din 2024.

Apple Car cu o baterie ”specială”

Punctul central al acestei mașini este o baterie cu design monocell, care ar urma să schimbe lucrurile în industrie.  Se pare că acest format permite constructorului să adauge mai mult material activ celulei de alimentare. Ceea ce înseamnă, implicit, o autonomie superioară.

Apple explorează, de asemenea, posibilitatea de a utiliza o bateriei LFP (litiu fosfat de fier). Densitatea este mai mică decât în cazul altor baterii, însă celulele de putere LFP sunt mai puțin predispuse la supraîncălzire și nu au nevoie de cobalt. Acest ultim aspect este important. Mai mult de 60 la sută din rezerva mondială cu cobalt provine din Republica Democrată Congo. O țară în care în mine este exploatată munca celor mici. „E următorul nivel. Ca prima dată când ai văzut un iPhone”, a declarat, pentru Reuters, o sursă Apple, despre tehnologia bateriei.

Caracterul autonom n-a fost uitat

Mașina poate avea, de asemenea, mai mulți senzori LiDAR pentru a scana zona înconjurătoare. Senzorii ar urma să provină de la furnizori externi, însă ar urmă să fie folosiți și cei creați deja pentru iPhone 12 Pro și iPad Pro.

Potrivit Reuters, lucrările la mașină au progresat destul de mult în ultima vreme. Chiar dacă echipa proiectului a suferit restructurări care au presupus și concedierea a 200 de angajați din echipa Project Titan. De altfel, Apple nu exclude semnarea unui parteneriat cu o companie specializată în automotive.

Cu toate acestea, se pare că din pricina efectelor pandemiei, producția ar putea să fie amânată pentru perioada 2025-2030. Sau chiar să fie redus domeniul de aplicabilitate al cercetărilor și să fie concepute doar elementele – baterie și sistem autonom. Caz în care ar putea să furnizeze constructorilor consacrați aceste ”produse”. Așa cum o face în prezent cu CarPlay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.