Hyundai Bayon este cel de-al doilea model SUV de mici dimensiuni al mărcii în gama sa europeană. Bayon este așteptat în prima jumătate a anului viitor. Practic, prin această mutare, constructorul își va dubla oferta într-un segment care crește rapid.

Hyundai Bayon va fi poziționat sub Kona și se alătură celorlalte modele SUV ale producătorului coreean: Tucson, Santa Fe și vehiculul cu celule de combustibil Nexo. În plus, prin acest model Hyundai continuă să folosească denumiri derivate din cele ale unor regiuni. Căci Bayon are ca sursă de inspirație orașul Bayonne din sud-vestul Franței. Amplasat între Oceanul Atlantic și Munții Pirinei, acesta reprezintă destinația perfectă de vacanță pentru activități precum navigație sau drumeții.

Segment în plină expansiune

Hyundai Bayon se alătură astfel noilor modele lansate în acest segment, în care activează și Ford Puma. Unul care este în plină espansiune. LMC Automotive estimează că vânzările de SUV-uri mici în Europa vor crește la peste 2 milioane anul viitor, de la 1,75 milioane în acest an. Previziunile vorbesc apoi despre 2,5 milioane unități în 2022 și 2,7 milioane până în 2025, potrivit unei analize a segmentului realizată de Automotive News Europe.

Pe de altă parte, analistul JATO Dynamics Felipe Munoz a declarat că SUV-urile mici înlocuiesc încet modelele clasice din segment. Cel care este cel mai important pe piața europeană. Iar constructorii țin cont de tendințe. Hyundai Bayon vine într-un segment care numără acum 20 de modele, față de șase cu un deceniu în urmă.

Un plus pentru zona SUV electrificată

Altfel, într-o prezentare pentru investitori realizată în această lună, oficialii Hyundai au anunțat că vor miza pe propulsia electrificată în segmentele SUV și crossover. Inclusiv în cazul celor de mici dimensiuni.

Constructorul a anunțat că până în 2022 va lansa un crossover din segmentul A cu baterie electrică și un SUV de mici dimensiuni cu baterie electrică. Ei bine, cel din urmă pare să fie tocmai Hyundai Bayon.

În prezent, Hyundai vinde Kona cu versiunile benzină, hibrid, și electrică în Europa. De asemenea, comercializează pe această piață compacta Ioniq cu un motor full-electric, împreună cu variantele plug-in hibrid și full hibrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.