Wild Spirit și Club Best Ride sunt parte integrantă din expediția ”Dincolo de Cercul Polar”.  Cinci mașini, dintre care patru din România, s-au aliniat la startul unei expediții care va pune la încercare, deopotrivă, calitățile tehnice, dar și oamenii.

Inițiatorul aventurii este Attila Bertici. Da, cei care ne citesc, își amintesc probabil despre sătmărean.

Este cel care, alături de soția sa, Kinga, au fost protagoniștii Hello Siberia Expedition. O călătorie între ai carei parteneri s-a numărat și Best Ride și care a demarat pe 12 decembrie 2019.

Punctul țintă a fost Oymyakon, polul frigului. Astfel ca aventura s-a derulat pe parcursul a 24.000 km și a durat 48 de zile. Traseul: Satu Mare – Lvov – Kiev – Cernobal – Togliatti – Samara – Ufa – Astana – Pavlodar – Novosibirsk – Krasnoiarsk – Irkutk – Ulan Ude – Iakutk – Oimiakon – Iakutk – Novosibirsk – Ekaterinburg – Perm – Moscova – Kaunas – Varsovia – Satu Mare. Și pe care o puteți retrăi aici.

O nouă încercare, mai sălbatică, ”Dincolo de Cercul Polar”

Acum, Attila a venit cu o nouă propunere. Tot legată de iarnă. Și, de această dată, cu un plus. Chiar dacă traseul cuprinde doar circa 10.000 km. Și va traversa țări în care condițiile sunt superioare celor din Siberia. Căci vorbim despre Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca sau Germania.

De ce un plus? Ne spune chiar Attila, dincolo de faptul că se va ajunge, după cum spune numele expediției, ”Dincolo de Cercul Polar”: ”Vom fi niște nomazi, vom mânca doar ce ne gătim, vom dormi doar în corturi și mașini și ne vom spăla în lacuri și râuri înghețate”.

Inițial a vrut să meargă singur. Însă după ce și-a anunțat intenția în social media, au fost peste 100 de solicitări de la oameni care-l urmăresc care erau dornici să i se alăture. Așa s-a ajuns la patru mașini din România, plus una condusă de un prieten al său din străinătate.

Un test pentru Wild Spirit

Dacă la prima aventură, spuneam, Best Ride a fost partenerul lui Attila, acum este între participanți. Pentru că între cei care i s-au alăturat sătmăreanului se numără Cosmin Crăciun, care se numără între cei care fac parte, încă din start, din proiectul Club Best Ride. Despre care vom mai vorbi pe parcursul aventurii.

Dar nu numai. Spuneam că se va dormi în corturi. Iar Cosmin, care a pornit la drum cu o Dacia Duster, dar și Ionuț-Dragoș Muntean, care merge cu un Ford Ranger, au ales să monteze modele Wild Spirit Midnight, respectiv Wild Spirit Familiy.

Așadar, un test și pentru Wild Spirit. De data aceasta, în condiții de iarnă, în nordul Europei. La numai câteva zile distanță după ce s-a încheiat un altul, în deșertul saudit. Acolo unde a fost partenerul echipajului Mihai Ban / Cătălin Ion – Cheloo în Dakar 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.