Cyberhouse este proiectul pe care vi-l readucem în atenție în acest weekend. Interesant este faptul că el a fost promovat cu puțin înainte de începerea pandemiei COVID-19. Atunci părea un proiect pentru cei dispuși să investească în idei menite a-i proteja de Apocalipsă. Însă acum, sunt tot mai mulți cei intersați să-l vadă pus în practică. Ca o soluție de distanțare în contextul pandemiei.

Cyberhouse, distanțare inspirată de Cybertruck Cyberhouse-3-1024x576

Inspirat de Cybertruck 

Dacă Cybunkerul de 170 de metri pătrați este prea compact pentru un viitor distopic, firma rusească de design Modern Houses are o propunere interesantă. Cyberhouse, spun cei care l-au realizat, este ”un vis ce are la bază un coșmar, destul de des apărut prin media în ultima vreme: apocalipsa”.

Cyberhouse, distanțare inspirată de Cybertruck Cyberhouse-5-1024x576

Inspirată de Cybertruck-ul lui Elon Musk, creația rușilor oferă 300 de metri-pătrați spațiu util, complet protejat. Exteriorul lui Cyberhouse este îmbrăcat în oțel, iar construcția din beton armat, pe două etaje are un arsenal complet de protecție. Unghiuri negative pentru pereții exteriori, un pod mobil, uși care se închid ermetic și geamuri cu jaluzele armate, aproape imposibil de distrus din afară.

Preț: de la 865.000 de dolari

Lista de apropiați sau prieteni pe care îi poți lua cu tine este destul de scurtă. Totuși, 10 persoane pot locui în casă dacă te simți generos și vrei să oferi o mână de ajutor. Un ajutor care nu e însă foarte ieftin. Cyberhouse costă de la 865 de mii de dolari în sus.

De fapt, dacă ne gândim puțin mai bine, Cyberhouse chiar nu e atât de scumpă. Sunt vile în centrul Capitalei care sar de 1 milion de euro și sunt făcute în anii 40…Ca și construcții realizate pentru personajele care gravitează în lumea politică de la noi ce depășesc această valoare. Chiar dacă ea nu se regăsește în declarațiile de avere. Sau, dacă o face, construcția este prezentată cu o imagine cosmetizată, menită să nu bată la ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.