Geely

Geely isi continua expansiunea. Grupul condus de Li Shufu a cumparat Volvo si a devenit cel mai mare investitor al lui Daimler. Compania a achizitionat de curand o cota de 9.69% din pachetul acestora.

Urmatoarea pe lista este Smart. Se stie, oficialii Daimler, grup care detine aceasta marca, au anuntat ca-i vor decide viitorul pana la finele lui 2019. Nimic surprinzator in contextul in care Smart a avut mai multi ani consecutivi in care a inregistrat pierderi.

Geely vrea jumatate din companie

Potrivit analistilor, Smart pierde peste 500 de milioane de euro anual. Evident, Daimler s-ar bucura sa scape de aceasta piatra de moara. In al carei viitor se pare ca nu mai crede nici in varianta in care ar transforma brandul in unul 100% electric.

Geely si-ar dori jumatate din pachetul companiei. Potrivit Financial Times, tranzactia este foarte aproape sa devina realitate. Mai mult, ea ar urma sa fie confirmata in aprilie, inaintea Salonului Auto de la Shanghai. Ramane ulterior de vazut si care este strategia Geely in ceea ce priveste compania.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.