bmw x5 2023

BMW prezintă noile ediţii actualizate ale modelelor de succes Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC) pentru segmentul de lux. Portofoliul reîmprospătat de sisteme de propulsie include noi motoare termice, un sistem plug-in hybrid de ultimă generaţie pentru BMW X5 xDrive50e şi tehnologie mild-hybrid 48V pentru toate celelalte modele. De asemenea, remarcabile sunt noile sisteme pentru condus şi parcare autonome şi sistemul de control/operare complet digital iDrive cu ecran central curbat BMW bazat pe sistemul de operare BMW 8.

Cele două modele vor fi construite la uzina BMW Group din Spartanburg, în SUA, centrul de competenţă pentru modelele BMW X, iar lansarea lor globală începe în aprilie 2023. Clienţii din România pot deja să comande la reprezentanțele oficiale noile modele. Preţul de început pentru România este de 82586 Euro cu TVA inclus, respectiv 85800 Euro cu TVA inclus pentru versiunile X5, respectiv X6 xDrive 30d.

Noul BMW X5: faruri subţiri, grilă BMW iluminată

Includerea elementelor de design xLine ca echipare standard oferă BMW X5 prezenţă şi robusteţe vizuală crescute. Partea frontală este modelată de interpretarea proaspătă a farurilor distinctive şi a grilei BMW. Acum, noile blocuri optice au un contur mai subţire cu 35 de milimetri. Elementele pentru lumini de zi în formă de săgeată sunt orientate spre exterior şi servesc şi ca semnalizatoare. Farurile LED Matrix cu control adaptiv şi faza lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire, plus luminile M Shadowline, sunt incluse în lista de opţiuni.

Grila BMW Iconic Glow este oferită acum ca opţiune pentru variantele cu motorizare cu şase cilindri ale noului BMW X5, iar iluminarea sa în cascadă creează un efect spectaculos. Air Curtains verticale şi priza de aer inferioară, completate cu detalii decorative din crom cu efect perlat şi deschideri triunghiulare în zonele exterioare, contribuie, de asemenea, la o prezenţă modernă.

Designul actualizat al BMW X5 cuprinde şi Air Breathers nou proiectate în aripile faţă şi include standard a ornamentelor Exterior Line şi a şinelor de acoperiş în Satin Aluminium. Elementele sculpturale de ghidare a luminii cu fibră optică pentru stopuri şi noile lumini de frână au acum un contur foarte atractiv. Forma L cunoscută de la alte modele BMW este reflectată pe orizontală, creând un motiv X iluminat constant în cadrul stopurilor.

Noul BMW X6: pachet M Sport disponibil acum standard

Noul BMW X6 are blocuri optice subţiri, cu lumini de zi în formă de săgeată, la fel ca noul BMW X5. Ca şi până acum, Grila BMW Iconic Glow este oferită ca opţiune pentru modelele cu motorizare cu şase cilindri. Caracterul dinamic al noului BMW X6 este evidenţiat şi mai intens prin pachetul M Sport disponibil standard. Aici, un rol-cheie îl joacă semnătura frontală octogonală de sub grila BMW, cu deschiderile laterale generoase şi utilizarea extinsă a suprafeţelor negre. În plus, sculptura tridimensională a spoilerului faţă subliniază lăţimea şi statura robustă ale maşinii.

Pragurile laterale specifice M şi ornamentele M High-gloss Shadowline fac parte din pachetul M Sport. Difuzorul spate are o inserţie în Dark Shadow, în timp ce noile ornamente ale ţevilor de evacuare au formă trapezoidală.

Vârfuri de gamă cu caracteristici distinctive de design; debut pentru pachetul M Sport Pro

Pachetul M Sport este disponibil ca o opţiune pentru noul BMW X5 pentru a transmite sentimentul de dinamică exclusivistă, aşa cum este standard în designul noului BMW X6. Aceste caracteristici de design iau o formă specifică modelului pentru vârfurile de gamă BMW X5 M60i xDrive şi BMW X6 M60i xDrive. Acestea includ bare duble şi o siglă M pentru grila BMW, capace M pentru oglinzile exterioare de culoare negru lucios, ornamente ale sistemului de evacuare în stilul distinctiv M cu patru ţevi şi un spoiler spate de culoare negru lucios pentru BMW X6 M60i. xDrive.

Acum, toate variantele de model sunt disponibile cu pachetul M Sport Pro. Noile culori pentru exterior M Marina Bay Blue metalizat (BMW X5 M60i xDrive) şi M Isle of Man Green metalizat (BMW X6 M60i xDrive) sunt disponibile exclusiv pentru vârfurile de gamă. Completări noi pentru toate modelele sunt Blue Ridge Mountain metalizat, Brooklyn Gray metalizat, Skyscraper Grey metalizat, Frozen Pure Grey metalizat şi aproximativ 40 de finisaje speciale BMW Individual.

Design modern al cockpitului cu ecran central curbat BMW complet digital

Interiorul noilor modele BMW X5 şi BMW X6 este definit de un accent mai mare pe soluţii digitale şi tehnologii smart. Integrarea sistemului de operare BMW 8 şi cea mai recentă generaţie a sistemului de control/operare iDrive  aduce şi ecranul central curbat BMW în modelele Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé. Este alcătuit dintr-un afişaj de informaţii de 12,3 inchi (31,24 cm) în spatele volanului şi un monitor de control cu diagonala ecranului de 14,9 inchi (37,85 cm) – ambele situate în spatele unei singure suprafeţe de sticlă. Funcţionalitatea touch a monitorului de control a adus o reducere semnificativă a numărului de butoane şi comutatoare în favoarea controlului digital pentru numeroase funcţii. Cockpitul inovator şi actualizările asociate ale panoului construieşte o imagine modernă.

Specificaţiile standard pentru ambele modele includ acum un panou de instrumente cu suprafaţă din Sensafin – un material de piele vegană – şi un element ornamental curbat elegant din lemn fin. O altă dotare nouă este bara de lumină ambientală cu iluminare de fundal LED extrem de eficientă, integrată sub elementul ornamental din zona pasagerului din faţă. Inscripţia relevantă de model – „X5” sau „X6” – este adăugată graficii barei luminoase; la cele două vârfuri de gamă afişează sigla M. Panoul de control de pe consola centrală include suprafeţe suplimentare sensibile la atingere şi o manetă de selecţie a vitezelor nou proiectată.

Scaunele confort pentru conducător şi pasagerul din faţă pot fi specificate ca alternativă la scaunele sport standard cu suprafeţe Sensafin. Opţional sunt disponibile şi tapiţeria BMW Individual cu piele Merino extinsă, tapiţeria BMW Individual integral cu piele Merino, ventilaţia activă a scaunelor şi o funcţie de masaj.

Printre celelalte puncte de atracţie ale listei de opţiuni se numără noul pachet Comfort cu încălzire prin panou şi o funcţie „termo” pentru suporturile de pahare, trapa panoramică Sky Lounge din sticlă, iluminată de unităţi LED, aplicaţii din sticlă pentru anumite comenzi, sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround şi noul sistem Travel & Comfort.

Motoare noi, transmisie Steptronic Sport cu opt trepte nouă şi electrificare sistematică

Noile BMW X5 şi BMW X6 pot fi comandate la alegere cu motor pe benzină, cu opt cilindri, un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, şi un motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie – fiecare din cea mai recentă generaţie de propulsoare. Toate motoarele sunt combinate acum cu noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, completată cu clapete de schimbare a vitezelor dispuse pe volan. Ele îşi transferă puterea prin sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.

Toate motorizările dispun acum de sistem de propulsie plug-in hybrid sau tehnologie mild-hybrid de 48V. Sistemul mild hybrid de generaţia a doua include utilizarea unui motor motor electric integrat în cutia de viteze. Acest motor generează o creştere a puterii de până la 9 kW/12 CP şi un cuplu de 200 Nm, ajutând motorul termic să ofere o propulsie lină, dinamică, împreună cu o eficienţă ridicată.

 

 

Noul plug-in hybrid BMW X5 xDrive50e oferă mai multă putere, eficienţă şi autonomie electrică

Sistemul de propulsie pentru varianta plug-in hybrid a modelului SAV a fost de asemenea complet reproiectat, iar modelul actualizat poartă denumirea BMW X5 xDrive50e. Un motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, de ultimă generaţie şi un motor electric la fel de nou sunt combinate pentru a dezvolta o putere a sistemului de 360 kW/490 CP (inclusiv efectul boost temporar) – o creştere cu 70 kW/96 CP faţă de modelul anterior – şi cuplu combinat de 700 Nm, ceea ce reprezintă o creştere de 100 Nm. Puterea nominală de 230 kW/313 CP a motorului pe benzină reprezintă o creştere cu 20 kW/27 CP faţă de propulsorul pe care îl înlocuieşte. Motorul electric compact integrat în transmisia Steptronic Sport cu opt trepte produce o putere nominală de 145 kW/197 CP (+62 kW/84 CP). În plus, o soluţie de demultiplicare este folosită pentru a creşte cuplul efectiv produs de motorul electric până la maximum 450 Nm la intrarea transmisiei pentru motor – contribuie la furnizarea şi mai clară a puterii. BMW X5 xDrive50e accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde.

Per ansamblu, noul model PHEV beneficiază de dezvoltările BMW eDrive de generaţia a 5-a. Capacitatea netă a bateriei de înaltă tensiune integrată compact a crescut cu aproape 25% faţă de generaţia precedentă, până la 25,7 kWh. O nouă unitate de încărcare (CCU) dublează rata maximă de încărcare AC la 7,4 kW. Autonomia electrică a noului BMW X5 xDrive50e este de 94-110 kilometri în ciclul WLTP.

Motor V8 pe benzină nou, cu tehnologie M TwinPower Turbo

Până la prezentarea versiunilor X5 M, X6 M, vârful de gamă este versiunea M60i cu noul motor V8 pe benzină, de 4,4 litri, derivat din propulsoarele modelelor de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Tehnologia M TwinPower Turbo şi galeria de evacuare transversală îmbină motorul de 390 kW/530 CP, care generează un cuplu maxim de 750 Nm, cu caracteristici de performanţă impresionante.

Cea mai recentă versiune a motorului cu opt cilindri propulsează noile BMW X5 M60i xDrive şi BMW X6 M60i xDrive de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, de ultimă generaţie

Inovaţiile care afectează procesul de ardere, schimbul de gaze, controlul supapelor, injecţia şi sistemul de aprindere marchează cea mai recentă generaţie de motor de 3,0 litri, pe benzină, cu şase cilindri în linie care echipează noile BMW X5 xDrive40i şi BMW X6 xDrive40i.

Noul motor dezvoltă o putere maximă crescută cu 35 kW/47 CP faţă de modelele precedente, ajungând la un maxim de 280 kW/380 CP, la care se adaugă creşterea cuplului maxim cu 70 Nm, până la 520 Nm. Acesta poate fi mărită până la 540 Nm cu ajutorul sistemului mild-hybrid. Motorul accelerează noile BMW X5 xDrive40i şi BMW X6 xDrive40i de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde.

Motor diesel cu şase cilindri în linie, cu îmbunătăţiri de detaliu

Motorul diesel cu şase cilindri în linie de la noile BMW X5 xDrive30d şi BMW X6 xDrive30d aduce, de asemenea, îmbunătăţiri la numeroase detalii. Acum, propulsorul de 3,0 litri are pistoane din oţel în loc de aluminiu, un proces optimizat de separare a uleiului şi un nou sistem de injecţie directă common-rail cu injectoare cu electrovalve.

Noul motor diesel îşi uneşte forţele cu sistemul mild-hybrid pentru a produce o putere maximă de 219 kW/298 CP şi un cuplu maxim de 670 Nm. Acest lucru permite ca noile BMW X5 xDrive30d şi BMW X6 xDrive30d să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde.

Tehnologia sofisticată a şasiului sprijină calităţile sportive şi confortul pe distanţe lungi

Suspensia adaptive disponibilă standard, modificarea barelor stabilizatoare ca răspuns la modificările de distribuţie a masei şi consolidarea acestora în consecinţă conferă noilor BMW X5 şi BMW X6 pentru îmbunătăţiri la nivelul trenului de rulare. Suspensia M adaptivă, care este echipare standard atât pe vârfurile de gamă, cât şi pe celelalte variante ale noului BMW X6, asigură o legătură deosebit de fermă cu caroseria. Suspensia pneumatică adaptivă pe două punţi şi pachetul xOffroad sunt oferite ca opţiuni. Vârfurile de gamă sunt echipate standard cu Direcţie Activă Integral. Aceasta este disponibilă opţional pentru toate celelalte modele sau ca parte a suspensiei M adaptive Professional, care include, de asemenea, un diferenţial M Sport şi un sistem activ de stabilizare a ruliului.

Sistemul de frânare integrat este un alt element al tehnologiei avansate de şasiu care acţionează aici. Iar specificaţiile standard includ şi jante de 19 inchi, din aliaj uşor, pentru noul BMW X5, variante de 20 inchi pentru noul BMW X6 şi jante de 21 inchi pentru vârful de gamă al fiecărui model. Jantele de până la 22 de inchi, din aliaj uşor, pot fi specificate ca opţiune.

Sisteme suplimentare pentru condus şi parcare autonome

Confortul şi siguranţa noilor BMW X5 şi BMW X6 pot fi duse la un nivel superior printr-o selecţie semnificativ extinsă de sisteme de condus şi parcare autonome. Actualizările includ capacităţi îmbunătăţite pentru sistemul standard de avertizare în caz de coliziune frontală, care acum poate reduce şi riscul unei coliziuni cu bicicliştii, pietonii sau traficul din sens opus în intersecţii. Printre opţiunile disponibile acum se numără asistentul automat pentru limitarea vitezei, avertizare la ieşire, navigaţie activă, controlul vitezei pe traseu, recunoaşterea semaforului (în funcţie de piaţă), asistent pentru oprire de urgenţă, asistent pentru schimbarea benzii şi Merging Assistant.

Pe lângă camera de asistenţă pentru marşarier şi asistentul pentru marşarier, asistentul de parcare standard cuprinde acum şi funcţiile de monitorizare a deplasării şi asistentul de tractare. Iar noul Parking Assistant Professional, disponibil opţional, permite parcarea automată la intrarea în spaţii şi la ieşirea din acestea şi manevrele complete pe o distanţă de până la 200 de metri, care pot fi controlate din afara maşinii, folosind aplicaţia My BMW de pe Apple iPhone.

BMW iDrive de ultimă generaţie, servicii digitale noi

Tehnologia BMW iDrive de ultimă generaţie, bazată pe sistemul de operare BMW 8, aduce atât ecranul central curbat BMW, cât şi o serie de noi servicii digitale pentru BMW X5 şi BMW X6. BMW Live Cockpit Plus, disponibil standard, include şi sistemul de navigaţie bazat pe cloud BMW Maps. Iar dotarea opţională BMW Live Cockpit Professional oferă clienţilor şi BMW Head-Up Display şi funcţia Augmented View. Când automobilul este staţionat, conducătorul şi pasagerul din faţă pot, de asemenea, să acceseze conţinut de pe YouTube, dar şi aplicaţia Bundesliga pentru maşină (pentru conţinut din prima ligă de fotbal din Germania) pe displayul central.

BMW Digital Key Plus, opţională, le permite clienţilor să blocheze şi să deblocheze noul lor BMW X5 sau BMW X6 prin tehnologia radio cu bandă ultralargă (UWB), cu securitate îmbunătăţită, cu smartphone-uri compatibile care rulează sistemul de operare iOS sau Android. Integrarea optimizată a smartphone-ului, BMW ID personalizat şi un Personal eSIM conceput pentru a funcţiona cu noua tehnologie mobilă 5G sunt alte facilităţi disponibile. Serviciile digitale de la BMW Charging pentru BMW X5 xDrive50e au fost integrate acum în aplicaţia My BMW.

Toate cifrele referitoare la consumul de combustibil/energie electrică şi emisii sunt provizorii.

Toate variantele de model, caracteristicile de echipare, datele tehnice şi cele privind consumul de combustibil/energie electrică şi emisiile menţionate se referă la oferta de pe piaţa germană. Dimensiunile şi măsurătorile se referă la automobilele cu configuraţie de bază în Germania. Acestea pot varia în funcţie de dimensiunea roţii/anvelopei şi de echipamentele opţionale selectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.