Bucuresti/München. Fiind un partener de zi cu zi versatil, elegant si spatios, MINI Countryman continua ofensiva de produse a marcii MINI in segmentul modelelor electrice.

Cu cinci usi si un interior versatil, cel mai mare model din noua familie de automobil MINI este liderul marcii intr-o era a mobilitatii electrice fara emisii locale. Cu tractiunea integrala optionala, aventurierul puternic asigura, de asemenea, placerea de a conduce in siguranta si fara limite in regim off-road.

Prima generatie a MINI Countryman a fost deja un succes instantaneu pentru MINI, din 2010 a extins familia de modele pentru a include un model SUV compact cu tractiune integrala, cinci usi si – pentru prima data intr-un model MINI – peste patru metri lungime. La prima generatie, portbagajul aventurierului versatil putea fi extins in mod flexibil de la 370 de litri la pana la 1.170 de litri datorita banchetei din spate glisante si rabatabile.

Electric si fabricat in Germania: urmatoarea generatie MINI Countryman P90499385_lowRes_the-new-mini-country

Din 2017, a doua generatie MINI Countryman a prezentat MINI Cooper SE Countryman ALL4 ca primul model MINI plug-in hybrid. Sistemul de propulsie era sustinut de un motor electric suplimentar de 65 kW/88 CP pe puntea spate.

Noua generatie a celui mai mare model MINI este acum disponibila in versiune electrica. MINI Countryman E livreaza 140 kW/191 CP, in timp ce MINI Countryman SE ALL4 este primul automobil electric cu tractiune integrala al marcii.

Unitati de propulsie compacte

Doua unitati de propulsie compacte pe puntea fata si spate genereaza impreuna o putere de 230 kW/313 CP, inclusiv cu un surplus temporar de putere. Capacitatea neta a bateriei este de 64,7 kWh. Cu o autonomie estimata la aproximativ 450 de kilometri, MINI Countryman se simte la fel de confortabil in centrul orasului, ca si pe distante mai lungi in mediul extraurban.

Cu modelul MINI Countryman electric, MINI extinde si mai mult ponderea de modele electrificate. In prezent, la nivel global fiecare al cincilea MINI este deja electric. In Romania deja unul din 4 modele comandate este electric.

Cu lungimea crescuta cu 13 centimetri pana la 4.429 mm, modelul ofera si mai mult spatiu si confort pentru ocupantii sai. Inaltimea a crescut cu aproape sase centimetri, masurand acum 1.613 mm, astfel ca ofera si mai mult spatiu pentru cap.

Noul MINI Countryman combina mobilitatea electrica fara emisii locale si cu cea mai mare compatibilitate cu mediul posibila in productie. Aceasta include eliminarea tuturor elementelor decorative din exterior si interior din crom si fabricarea jantelor turnate din aliaj usor care in proportie de pana la 70% au aluminiu secundar. In combinatie cu utilizarea energiei electrice verzi in productie, emisiile de CO2 pot fi reduse semnificativ in comparatie cu procesele de productie conventionale.

Suprafetele planselor de bord, volan, tapiteria plafonului si a podelei, precum si covorasele sunt realizate din poliester reciclat obtinut din sticle PET si resturi de covoare. Aceasta alternativa de inalta calitate, colorata si confortabila la materialele traditionale reduce emisiile de CO2 de-a lungul lantului de valori cu pana la 85% si subliniaza accentul pe minimizarea amprentei ecologice a urmatoarei generatii de modele MINI.

Electric si fabricat in Germania: urmatoarea generatie MINI Countryman P90499382_lowRes_the-new-mini-countryStrategia durabila pe termen lung pentru generarea si consumul de energie a „uzinei verzi” a BMW Group de la Leipzig include patru turbine eoliene, fiecare cu o inaltime de 190 de metri, dispuse in incinta fabricii. Anual, acestea ar putea genera mai mult de 20 GWh. In ferma de baterii, pana la 700 de baterii „second-life” de inalta tensiune de la automobile BMW i3 sunt folosite pentru a stoca energie, cum ar fi cea generata de turbinele eoliene.

Prin stocarea energiei, managementul local al energiei poate fi optimizat, iar reteaua electrica este mentinuta stabila. Decarbonizarea productiei prin inlocuirea combustibililor fosili cu hidrogen se afla in centrul atentiei a ceea ce este deja una dintre cele mai moderne si durabile unitati de productie auto din lume.Electric si fabricat in Germania: urmatoarea generatie MINI Countryman P90499384_lowRes_the-new-mini-country

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.