Un adevărat SUV cu șapte locuri, pur electric, care crește și mai mult standardele companiei în materie de siguranță, oferind totodată un stil de viață mai sustenabil: noul Volvo EX90 reprezintă începutul unei noi ere pentru compania Volvo, aflată deja pe un traseu bine stabilit către un viitor complet electric.

Începând cu Volvo EX90, se va lansa câte un nou model pur electric în fiecare an. Până în 2030, iei propun sa vândă doar automobile pur electrice, acesta fiind unul dintre cele mai ambițioase proiecte de electrificare din industria auto, crucial pentru dorința lor de a fi o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

Un nou clasic în materie de design scandinav, Volvo EX90 definește principiul formei care urmează funcția. Este un automobil de familie versatil și elegant, cu proporții moderne, echipat cu tehnologie de ultimă generație în procesarea informațiilor, conectivitate și electrificare, pentru a optimiza siguranța, eficiența și aspectul estetic.

„Volvo EX90 este o declarație asupra punctului în care ne aflăm și a celui spre care ne îndreptăm”, a spus Jim Rowan, CEO-ul. „Este pur electric, cu o autonomie de până la 600 de kilometri dintr-o singură încărcare, conceput pentru a ne crește și mai mult standardele de siguranță. Primul Volvo definit cu adevărat de software-ul său face parte dintr-un ecosistem vast, conectându-se cu locuința și cu dispozitivele tale. Volvo EX90 este începutul a ceva nou pentru Volvo Cars în multe privințe.”

Noul Volvo EX90 pur electric: începutul unei noi ere pentru Volvo Cars unnamed-1Pentru siguranța ta și a celor dragi

Siguranța oferită în mod standard de Volvo EX90 este, de asemenea, mai mare decât a oricărui model anterior Volvo. Este conceput pentru a te înțelege pe tine și a înțelege ce se întâmplă în jurul automobilului, astfel încât să contribuie la siguranța ta și a celor dragi. Totodată, poate deveni mai inteligent și mai sigur în timp, deoarece învață din informațiile nou primite și instalează actualizări.

Volvo EX90 are un scut invizibil de siguranță, activat de cea mai recentă tehnologie de detectare, în interior și în exterior. Senzorii de ultimă generație, cum ar fi camerele, radarele și tehnologia Lidar, sunt conectați la computerele centrale de înaltă performanță ale mașinii, unde NVIDIA DRIVE rulează software-ul intern al Volvo Cars pentru a crea în timp real o perspectivă la 360 de grade asupra lumii din jur.

Senzorii lor nu obosesc, iar atenția nu le poate fi distrasă. Sunt concepuți pentru a răspunde și a reacționa atunci când tu întârzii să o faci, chiar și cu o fracțiune de secundă. Tehnologia Lidar percepe drumul din fața ta, fie că este zi sau noapte, chiar și la viteze de autostradă. Poate sesiza obiecte mici, aflate la sute de metri în față, oferind mai mult timp pentru a te informa, a acționa și a le evita. Senzorii contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea fiabilității și a performanței generale a funcției lor de conducere asistată Pilot Assist, cu un nou sprijin de direcție în timpul schimbării benzii.

În interior, scutul lor invizibil de siguranță are grijă și de tine. Senzorii speciali și camerele alimentate de algoritmii noștri dezvoltați intern pot măsura cât de concentrată este privirea ta. Astfel, tehnologia îi permite noului Volvo EX90 să înțeleagă când ești distras, adormit sau neatent, dincolo de ceea ce a fost posibil într-un model de Volvo până în prezent.

Inițial te va alerta ușor, apoi te va atenționa mai insistent. În cazul în care se întâmplă neprevăzutul, cum ar fi să adormi sau să te îmbolnăvești în timp ce conduci, Volvo EX90 este proiectat să se oprească în siguranță și să cheme ajutor.

În cele din urmă, datorită setului de senzori de ultimă generație, incluzând Lidar, Volvo EX90 este primul Volvo care este pregătit din punct de vedere hardware pentru conducerea autonomă, nesupravegheată, în viitor.

Noul Volvo EX90 pur electric: începutul unei noi ere pentru Volvo Cars unnamed-3Tehnologie cu scop

Un sistem de bază – alimentat de platformele AI NVIDIA DRIVE Xavier și Orin, precum și de platformele Snapdragon® Cockpit de la Qualcomm Technologies și software-ul dezvoltat intern de inginerii Volvo – rulează majoritatea funcțiilor de bază din interiorul automobilului, de la siguranță și infotainment până la managementul bateriei. Rezultatul final este o experiență mai receptivă și mai plăcută în Volvo-ul tău.

Cu alte cuvinte, Volvo-ul tău EX90 nu va fi doar un automobil nou, ci un computer foarte avansat pe roți. Și, pentru ca lucrurile să fie și mai bune, Volvo EX90 este proiectat să se îmbunătățească în timp, la fel ca un smartphone sau un laptop, datorită actualizărilor regulate OTA.

Noul Volvo EX90 combină puterea de calcul de ultimă generație, oferită de platformele Snapdragon’ Cockpit, cu capacitățile de vizualizare ale Unreal Engine, instrumentul 3D dezvoltat de Epic Games și folosit pentru a alimenta unele dintre cele mai mari jocuri din lume. Această simbioză îți oferă procesare ultra rapidă a informațiilor și grafică de înaltă calitate pe ecranele din automobil și pe afișajul de tip head-up.

Un ecran central de 14.5 inchi este poarta ta de acces către unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment, cu Google încorporat. Aplicațiile și serviciile Google, inclusiv Google Assistant, disponibil prin hands free, navigarea prin Google Maps și multe altele sunt încorporate. Ecranele de care dispune Volvo EX90 te ajută să rămâi cu privirea la drum, oferindu-ți informațiile potrivite la momentul potrivit. Volvo EX90 va fi compatibil și cu Apple CarPlay wireless.

Datorită conexiunii 5G standard, acolo unde aceasta este disponibilă, este mai ușor ca oricând să instalezi aplicațiile de care ai nevoie pe ecranul de pornire și să te bucuri de o navigare cu adevărat intuitivă. De asemenea, îți poți asculta muzica preferată, prin noul sistem audio Bowers & Wilkins, de calitate superioară, cu Dolby Atmos în premieră la Volvo, plus difuzoare integrate în tetieră pentru un sunet captivant.

Volvo EX90 va oferi în mod standard tehnologia phone key. Smartphone-ul tău va putea fi utilizat ca o cheie de mașină, pentru a debloca automat automobilul și a te întâmpina pe măsură ce te apropii. Totodată, profilul tău personal va fi încărcat automat atunci când intri în automobil.

Toată această tehnologie se reunește într-unul dintre cele mai plăcute și elegante interioare auto de pe piață, confecționat din materiale naturale și din surse responsabile. Această compoziție interioară reflectă, de asemenea, dorințele lor în materie de sustenabilitate, cum ar fi faptul că intenționează  să fie o companie complet circulară și neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

Noul Volvo EX90 pur electric: începutul unei noi ere pentru Volvo Cars unnamed-4Sprijinirea unui stil de viață mai sustenabil

Cu o bază tehnologică complet nouă, dezvoltată de inginerii Volvo, EX90 este partenerul perfect, dedicat unui stil de viață mai sustenabil pentru tine și familia ta. Oferind până la 600 de kilometri de autonomie fără emisii de eșapament dintr-o singură încărcare, conform ciclului de testare WLTP, se încarcă de la 10 la 80% în mai puțin de 30 de minute.

Versiunea disponibilă inițial, cu tracțiune integrală și două motoare, este alimentată de o baterie de 111 kWh și două motoare electrice cu magneți permanenți. În testările pe care le-au realizat, acestea au oferit împreună 380 kW (517 CP) și 910 Nm de cuplu. În combinație cu noul șasiu, creează o experiență de condus excelentă și lină.

Volvo EX90 conține aproximativ 15% oțel reciclat, 25% aluminiu reciclat, precum și 48 de kilograme de plastic reciclat și materiale bio, ceea ce înseamnă aproximativ 15% din totalul plasticului utilizat în automobil – cel mai mare nivel al unui model de Volvo până în prezent.

În plus, Volvo EX90 este primul LOR model ce dispune de tot hardware-ul necesar pentru a permite încărcarea bidirecțională. Este o tehnologie prin care poți folosi bateria automobilului ca sursă suplimentară de energie, de exemplu pentru a-ți alimenta casa, alte dispozitive electrice sau un alt automobil electric Volvo. Intenționează să ofere varianta încărcării bidirecționale în viitor, începând cu piețele selectate.

Comunicat remis Best Ride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.