drumuri forestiere

Drumurile forestiere vor trece in domeniul public in cel al consiliilor locale. Propunerea pentru modificarea articolului 2 din Legea 192/2010 a fost adoptata de senatori cu 90 de voturi pentru si 12 impotriva.

Textul proiectului legislativ prevede trecerea cu titlu gratuit din domeniul public al statului si administrarea Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva in cel al unitatilor administrative-teritoriale si administrarea consiliilor locale. Acesta se refera si la caile ferate forestiere, lucrarile de corectare a torentilor, precum si terenurile aferente acestora. Mai mult, in calcul sunt luate si zonele turistice de agrement situate in perimetrul unitatilor administrative teritoriale. Proiectul prevede ca trecerea sa fie facuta prin Hotarare de Guvern, insa doar cu acordul unitatilor administrative teritoriale.

Initiatorii proiectului sunt deputatii PSD Neculai Iftimie, Eugen Neata si Mihai Weber. Initial, articolul prevedea ca trecerea sa se faca fara acordul consiliului local, judetean sau al Municipiului Bucuresti, dupa caz. Senatul este prima Camera sesizata, Camera Deputatilor avand rolul de for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.