30 martie 2023, Auburn Hills, Michigan – O colectie complet noua de vehicule concept atragatoare, eficiente si capabile de misiune va fi dezvaluita si condusa in offroad in timpul celei de-a 57-a editii anuale Easter Jeep Safari™ (1-9 aprilie 2023)  in Moab, Utah, casa brandului Jeep® departe de casa.

Puterea electrificata si performanta vor fi proeminente in timpul Safariului din acest an. Marca Jeep si Jeep Performance Parts (JPP) de la echipele de proiectare Mopar au creat mai multe vehicule rock-crawling, unice in felul lor, pentru a demonstra ca nu exista nimic ca legendarul Jeep 4×4.

„In fiecare an, peste 20.000 de pasionati de jeep-uri coboara pe Moab, Utah, pentru Easter Jeep Safari pentru a conduce in cele mai extreme conditii off-road, unde inginerii nostri continua sa impinga capacitatea vehiculelor noastre Jeep la nivelul urmator”, a spus Jim Morrison, vicepresedinte senior si sef al marcii Jeep America de Nord. „Este locul perfect pentru a prezenta cele sapte noi concepte Jeep, pentru ca cu acesti entuziasti Jeep vom putea sa depasim si mai mult limitele si sa obtinem feedback-ul lor despre unde vor sa duca marca Jeep in viitor.”

Anul acesta, sapte vehicule Jeep distinctive si concept JPP sunt echipate cu o gama larga de sisteme de propulsie avansate. La cererea populara, este Jeep Wrangler Magneto, primul concept de vehicul electric cu baterie (BEV) al marcii Jeep. A treia iteratie a conceptului SUV Jeep Wrangler puternic si capabil, Magneto 3.0, si alte trei vehicule concept Jeep 4xe sunt o dovada a angajamentului marcii Jeep fata de libertatea de emisii zero si conducerea 4×4. Fiecare concept include, de asemenea, cel mai recent prototip de JPP de la Mopar, dezvoltat cu specificatii riguroase si capabilitati legendare 4×4.

„Calatoria noastra anuala in Moab ne permite sa prezentam cea mai recenta selectie de piese de performanta Jeep personalizate si autentice, testate de calitate de la Mopar”, a declarat Mark Bosanac, vicepresedinte senior pentru America de Nord, service, piese si asistenta pentru clienti Mopar. „Spre deosebire de orice alte oferte aftermarket, portofoliul nostru in crestere de piese si accesorii testate si sustinute din fabrica sunt special concepute si proiectate pentru a face fata celor mai dificile trasee din lume.”

Vehiculele concept Jeep Easter Safari din 2023 includ:

Conceptul Jeep Wrangler Magneto 3.0

Este a treia oara in Moab pentru aceasta bestie de teren. Cand echipa de proiectare Jeep a inceput sa construiasca conceptul Jeep Wrangler Magneto, intentia a fost intotdeauna sa foloseasca platforma pentru a testa, descoperi si depasi limitele electrificarii 4×4.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_044JPConceptul Jeep Magneto 1.0 a fost introdus pentru prima data in 2021 ca un BEV pe deplin capabil, silentios, rapid si o forta inconfundabila de alpinism. Inginerii si designerii marcii Jeep au creat un vehicul cu emisii zero, cu capacitate Jeep 4×4, care a oferit noi niveluri de eficienta, responsabilitate fata de mediu si performanta extrema pe sosea si in afara acesteia.

Bazat pe un Jeep Wrangler Rubicon 2020 cu doua usi, Jeep Magneto dispune de un motor electric cu flux axial personalizat, care opereaza pana la 6.000 rpm si se conecteaza la o transmisie manuala cu sase trepte pentru un control maxim. Motorul electric compact a fost reglat initial pentru a livra pana la 273 lb.-ft. de cuplu si 285 de cai putere.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_043JPDebutul conceptului Jeep Magneto 2.0 in 2022 a impins performanta mai departe. Amperajul maxim al sistemului de propulsie a fost mai mult decat dublat la 600 de amperi, ceea ce a permis conceptului vehiculului sa livreze instantaneu pana la 850 lb.-ft. cuplul maxim la roti – mai mult decat triplul cuplului de iesire din versiunea anterioara a conceptului – si 625 de cai putere pentru provocari serioase de alpinism.

Actualizarile aduse Jeep Magneto din acest an includ un motor nou, mai eficient, care mareste cuplul de iesire, precum si o programare actualizata, care are ca rezultat o crestere cu 20% a energiei utilizabile si a autonomiei.

De asemenea, nou pentru conceptul Jeep Magneto 3.0 in acest an sunt trei functii selectabile de sofer care valorifica beneficiile unui grup motopropulsor complet electric in situatii grave de teren:

1. Selectarea iesirii permite soferului sa aleaga intre doua setari de putere (standard: 285 cai putere/273 lb.-ft. de cuplu; maxim: 650 de cai putere/900 lb.-ft. de cuplu)
2. Modul de regenerare a puterii in doua etape permite conducerea normala in timp ce este oprit sau regenerarea imbunatatita a franei folosind motorul electric atunci cand este cuplat
3. Modul de coborare agresiva a dealurilor poate fi selectat in intervalul scazut pentru a oferi o adevarata conducere off-road „cu o singura pedala” in situatii grave de rock crawling

Se adauga maiestriei sale axe fata Dynatrac 60 (raport 5,38:1), osii spate Dynatrac 80 (raport 5,38:1), roti de 20 de inchi off-road beadlock, anvelope de 40 de inci pentru teren noroiat si un model personalizat de 3 inchi (7,6). cm) ridicare.

Conceptul Jeep Magneto 3.0 testeaza si proportia conceptului vehiculului. Pentru usurinta de acces, deschiderea usii a fost modificata si mutata mai in spate inca sase inchi (15 cm). Pentru mai multa accesibilitate, un nou stalp B a fost mutat in spate cu 60 mm din stoc pentru a face loc unei bare anti-ruliu personalizate. Aripa frontala a fost intinsa catre spate cu doi inci (5 cm). Parbrizul a fost inclinat cu 12 grade pentru a oferi vederii laterale o senzatie de acoperis „tocat”, fara a scurta geamul din fata.

Jeep Magneto 3.0 are o schema de vopsea actualizata care aduce un omagiu tuturor celor trei evolutii ale conceptului vehiculului. Motivul Bright White si Surf Blue ramane, dar a treia iteratie introduce detalii exterioare mai vibrante, inclusiv adaugarea de accente rosii.

Scaunele din fata ale conceptului Jeep Magneto 3.0 au fost restilizate intr-o piele albastra  si impodobite cu cusaturi accentuate rosii pentru a se potrivi cu exteriorul. Scaunele din spate au fost indepartate, iar podeaua a fost captusita cu Rhino Surf Blue pentru functionalitate si durabilitate sporite.

Jeep Scrambler 392 Concept

Introdus initial in 1981, Jeep Scrambler (CJ-8) a fost primul pick-up compact decapotabil al marcii Jeep. Foarte capabila si versatila, aceasta camioneta mica unica era similara cu CJ-7, dar avea un ampatament mai lung de 103 inchi (261 cm) si o consola lunga in spate pentru un spatiu de incarcare sporit.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_035JPCu patru decenii inainte, conceptul Jeep Scrambler 392 se bazeaza pe originile distractive, in aer liber, ale lui CJ-8, cu o tinuta puternica. Desi un motor V-8 nu a fost niciodata oferit la CJ-8, conceptul 392 Scrambler ofera o putere impresionanta si un cuplu incredibil cu motorul HEMI® V-8 de 6,4 litri (470 de cai putere si 470 lb-ft. de cuplu).

Conceptul Jeep Scrambler 392, care a inceput ca un Jeep Wrangler Rubicon cu patru usi, subliniaza, de asemenea, performanta off-road usoara, obtinuta prin caroserie personalizata din fibra de carbon. Transformarea prezinta noua estetica cu doua usi a lui Scrambler, cu o personalitate de libertate in aer liber. Parbrizul este intins la 12 grade si se potriveste cu un acoperis inferior. Silueta modificata ofera un semn din cap hotrodurilor de top tocate.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_038JPUna dintre cele mai interesante caracteristici ale conceptului Jeep Scrambler 392 este setul de suspensie pneumatica AccuAir recent lansat, dezvoltat pentru Jeep Wrangler si Jeep Gladiator. Acest sistem permite o ridicare reglabila a suspensiei care variaza de la 1,5 inchi (3,8 cm) pana la 5,5 inchi (14 cm) si poate fi personalizat din mers cu un controler din cabina sau prin Bluetooth cu raza lunga de actiune pe un dispozitiv fara fir.

Panoul sculptural din partea din spate este proiectat pentru a sublinia deschiderea usii, precum si evazarile spate mai largi. Caroseria actualizata include, de asemenea, un nou overfender pentru aripa fata si o noua capota din fibra de carbon. In mijlocul capotei se afla o insertie transparenta colorata pentru a evidentia inima conceptului Jeep Scrambler 392, monstrul sau motor de 392 inchi cubi (6,4 litri). Barele de protectie usoare personalizate fata si spate si noile flancuri pentru aripi ofera spatiu suplimentar pentru o combinatie mai mare de anvelope si roti.

Conceptul Jeep Scrambler 392 se bazeaza pe anvelope de 40 de inci infasurate in jurul jantelor personalizate de 20 de inci. Jantele si carligele de remorcare sunt finisate cu vopsea Brass Monkey, la fel ca si Jeep Wrangler Rubicon 392 de astazi. Exteriorul conceptului este vopsit in verde Sublime, in timp ce interiorul are scaune personalizate cu insertii in carouri albastre si cusaturi verzi.

Această prezentare necesită JavaScript.

1978 Jeep Cherokee 4xe Concept

O alta calatorie pe calea memoriei duce la construirea conceptului Resto-mod din acest an. Introdus pentru prima data in 1974, Jeep Cherokee (SJ) era o versiune sportiva cu doua usi a Wagoneer si avea scaune tip scoica, un volan sport si detalii pline de viata concepute pentru a atrage soferii mai tineri si mai aventurosi.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_030JPUn an mai tarziu, optiunea Wide-Track a fost disponibila cu caracteristici cheie imbunatatite, inclusiv dungi exterioare, anvelope mai mari, axe mai largi cu 3 inchi (7,6 cm), decupaje mai mari pentru rotile din fata si din spate, axe fata si spate Dana 44 si un interior cu mai mult confortabil.

In ziua de azi, acest concept poate fi considerat iubitor de calatorie. Pentru a aduce un omagiu Jeep Cherokee SJ, primul vehicul de acest fel, pe drum si off-road, echipa de proiectare Jeep si-a propus sa reimagineze emblematicul SUV de dimensiuni mari, cu o reinterpretare moderna.

Conceptul Jeep Cherokee 4xe si-a inceput viata ca un Jeep Cherokee in 1978, care a fost amestecat cu afectiune cu un Jeep Wrangler Rubicon 4xe din 2022. Jeep Cherokee original a fost menit sa duca Jeep Cherokee SJ la urmatorul nivel de performanta, iar acest etos suna adevarat pentru acest vehicul concept.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_034JPCaroseria originala a fost puternic modificata, iar exteriorul imbina proportiile originale cu o schema de vopsea multicolora luminoasa, cu tema inconfundabila din anii 1970. In timp ce conceptul Jeep Cherokee 4xe din ’78 arata similar cu un Jeep Cherokee SJ de epoca la prima vedere, s-a transformat intr-un performant off-road modern, electrificat.

Sub capota, conceptul Jeep Cherokee 4xe din ’78 prezinta grupul motopropulsor avansat Jeep Wrangler 4xe, care ofera o experienta unica pe drum si off-road prin combinatia a doua motoare electrice, un acumulator de inalta tensiune si un 2.0 high-tech. -motor turbo I-4 litri. O transmisie automata cu opt trepte este cuplata la o cutie de transfer 4:1 pentru a oferi o putere mai mult decat suficienta anvelopelor de 37 de inchi infasurate in jurul rotilor personalizate de 17 inchi in stil „slotted mag”.

Interiorul personalizat al conceptului Jeep ’78 Jeep Cherokee 4xe are scaune cu spatar joase, decorate in piele. Bancheta din spate a fost inlocuita cu o cusca de siguranta in patru puncte, iar spatiul de incarcare din spate gazduieste o anvelopa de rezerva de dimensiune completa, in cazul in care traseul devine putin prea salbatic.

Această prezentare necesită JavaScript.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Concept

In urma reactiei covarsitoare de pozitive la culoarea exterioara Tuscadero, editie speciala, editie limitata, care a debutat in 2021 pentru modelele Jeep Wrangler, echipa de proiectare Jeep a decis sa ridice avantajul pentru aceasta culoare magenta cromatica uimitoare. Echipa a trasat o linie in nisipul Moab si a decis ca este timpul sa schimbe perceptia culorii si sa o faca mult mai dura decat se astepta.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_051JPIntra in acest concept Jeep Wrangler Rubicon 4xe special, cu capacitatea sa legendara de off-road electrificat, paleta de culori fara scuze si o platforma puternica pentru orice aventura.

Exteriorul conceptului Jeep are o vopsea atragatoare, in nuante de roz, cu accente de negru lucios presarate pe grila frontala si pe marginile farurilor. Grila cu sapte fante a fost imprumutata de la noul model Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary, care pune in evidenta un grafic personalizat al capotei cu un imprimeu ton pe ton care se leaga in mod potrivit de tema interioara.

Interiorul la fel de indraznet poarta tema dura ca unghiile pe tot parcursul. Scaunele personalizate din piele prezinta stropi subtile de magenta care apar chiar sub suprafata perforata cu imprimeu animal. Accente de piele lacuita neagra lucioasa pot fi gasite pe suporturile scaunelor si pe curelele de tragere, in timp ce garniturile metalice sunt un plus perfect pentru suprafetele scaunelor. Pe manerele usilor, manerele de prindere, precum si cizmele pentru schimbatorul de viteze si cutia de transfer sunt prezentate pe tot parcursul.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_053JPPiesa de rezistenta a interiorului este un panou de bord din piele lacuita neagra, impodobit cu o garnitura cu fermoar care ascunde un strat de catifea roz chiar dedesubt.

Capacitatea off-road a fost crescuta odata cu adaugarea unui kit de suspensie pneumatica AccuAir reglabil pentru a permite un spatiu suficient pentru anvelopele masive de 37 de inci, care sunt infasurate in jurul rotilor Borah personalizate de 17 inchi, de culoare neagra, lucioasa, American Expedition Vehicles (AEV). Piesele suplimentare AEV includ bare de protectie fata si spate, capace de diferential si un troliu Warn Zeon.

Conceptul Grand Wagoneer Overland

Peste dealuri si prin Parcul National Canyonlands mergem cu cross-trekking 2023 Grand Wagoneer Overland Concept. Noile vehicule Grand Wagoneer si Wagoneer isi reinterpreteaza propriile mosteniri si duc SUV-ul premium in teritorii neexplorate ale confortului si aventurii. Avand in vedere acest lucru, conceptul de vehicul de mers oriunde, face orice duce explorarea off-road la urmatorul nivel – si in adevaratul stil Grand Wagoneer.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_060JPConceptul Grand Wagoneer Overland foloseste noul motor Hurricane Twin Turbo 510 de 3,0 litri pentru a-i conduce pe cei care cauta aventuri mai departe de drumurile batute. Ofera 510 cai putere si 500 lb.-ft. de cuplu, puternicul motor Hurricane ofera performante premium, oferind in acelasi timp o economie de combustibil imbunatatita fata de motoarele V-8 aspirate natural si cu sase cilindri propulsate ale multor concurenti.

Conceptul inspirat de overlanding se mandreste cu o cantitate incredibila de programari in interior si in exterior. Caracteristica principala a conceptului este un RedTail Overland Skyloft personalizat, fixat in partea de sus a acoperisului Grand Wagoneer. Skyloft construit din fibra de carbon se desfasoara in aproximativ 10 secunde din interior prin simpla impingere in sus cu un brat.

Pentru a realiza integrarea Skyloft, echipa de proiectare a inceput prin eliminarea scaunelor din al doilea si al treilea rand. Trapa din spate a fost repozitionata pentru a crea o intrare personalizata, rezistenta la intemperii, de trecere de la zona de scaune din al treilea rand de jos pana la nivelul Skyloft superior. O usa glisanta inainte/inapoi si o treapta mica, care functioneaza si ca masa utilizabila, permit accesul usor. Skyloft ofera o oaza cu climatizare controlata, cu un spatiu de dormit pentru doua persoane si suficiente ferestre pentru a beneficia chiar si de cele mai panoramice privelisti.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie CN023_056JPSi in timp ce Skyloft poate fi alegerea optima pentru a o lua intr-o noapte instelata, spatiul principal al cabinei de dedesubt a primit, de asemenea, multa atentie la detalii. Fie ca este vorba de a scapa de o ploaie rapida sau de a schimba echipamentul de drumetie noroiat, podeaua de marfa captusita cu patul de camion a conceptului se ocupa cu usurinta de orice element exterior.

Pentru a completa divertismentul banchetei din spate a lui Grand Wagoneer si alte facilitati de creatura, interiorul confortabil a fost dotat cu doua beanbags supradimensionate, un covor de plus, perne si iluminare interioara personalizata, ambientala. Interiorul spatios ofera, de asemenea, spatiu amplu de depozitare pentru biciclete, echipamente si orice altceva demn de calatorie.

Exteriorul conceptului Grand Wagoneer Overland este vopsit in verde industrial cu accente Gunmetal. Un troliu Warn masiv a fost adaugat pe grila frontala si are doua seturi de lumini laser personalizate pentru o vizibilitate superioara pe timp de noapte. Un acoperis durabil, captusit cu Rhino, de culoare neagra, are o culoare subtila de culoare portocalie pentru a aduce un omagiu nenumaratelor cantitati de echipament pentru exterior folosite de entuziastii de aterizare.

Deschideri mai mari pentru roti si roti personalizate, precum si o barbie personalizata din fata si din spate ajuta la completarea aspectului, oferind, in acelasi timp, unghiuri agresive de apropiere si de plecare pentru o capacitate superioara de off-road. Anvelopele de 35 de inchi ale conceptului, infasurate in jurul rotilor personalizate de 18 inchi, ofera vehiculului o ridicare naturala de 1,5 inchi (3,8 cm) pentru un plus de spargere si garda la sol.

Această prezentare necesită JavaScript.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure Concept

Conceptul Jeep Wrangler 4xe Departure se bazeaza pe cockpitul decapotabil, emblematic al celui mai bine vandut și mai capabil PHEV din America, cu articole inovatoare și conceptuale de la echipa de design JPP by Mopar. În special, suportul pentru roata de rezervă și anvelopa permite Jeep Wrangler Rubicon 4xe să depășească limitele unghiurilor de plecare disponibile cu electrificare 4×4.

Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie Rubicon-4xe-Departure-Jeep Easter Safari 2023 a 57-a editie Rubicon-4xe-departureRoti KMC Impact OL Vintage Bronze de 17 pe 8,5 inchi și anvelope BFGoodrich de 37 inchi, conceptul Wrangler 4xe Departure include un kit de ridicare JPP de 2 inchi (5 cm) cu amortizoare de performanta BILSTEIN. Amortizoarele BILSTEIN folosesc rezervoare remote pentru a oferi o capacitate mai mare de racire pentru o cursa sporita a suspensiei și o capacitate îmbunatatita pentru off-road Jeep 4×4.

Protejarea grilei frontale cu sapte fante, introdusa pentru prima data pe Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary ediția din 2023, este o protectie tubulara a grilei proiectata la comanda, care masoara 130 pe 30 cm, care se pliaza pentru a crea banca inovatoare pentru bara de protectie, perfecta pentru relaxare pentru doi in timp ce sunt in natura. Sub aparatoarea grilei este o bara de protectie Rubicon modificata cu troliu Warn.

Overfendere noi, personalizate, concepute special pentru combinatii mai mari de roti si anvelope, oferă spațiu suplimentar. Overfenderele au capace detasabile pentru luminile de zi (DRL) pentru pasionatii de off-road care ar putea avea nevoie de spatiu suplimentar pentru anvelope pentru situatii extreme de teren.

Echipa de proiectare continua sa exploreze nevoile clientilor, investigand iluminatul suplimentar. Conceptul Wrangler 4xe Departure foloseste trei lumini LED dreptunghiulare TYRI de 11 inchi (28 cm), montate pe cap, cu console personalizate care se monteaza in partea din spate a capului parbrizului. Fiecare lumina pivoteaza cu usurinta în afara drumului cand parbrizul este rabatat. Iluminand pamantul la toate cele patru colturi sunt lumini rock-crawling personalizate.

Praguri laterale rock rails personalizate cu tuburi glisante montate ofera o protectie imbunatatita a corpului si un acces mai usor la cabina inaltata, in timp ce usile tubulare JPP ofera experienta suprema in aer liber.

Pentru o capacitate de depozitare suplimentara, conceptul Wrangler 4xe Departure are panouri Molle care se ataseaza la bara sport si la caroserie pentru a gazdui accesorii suplimentare.

Compartimentul de marfa din spate este prevăzut cu sine Jeep Rubicon cu dispozitive de fixare pentru a stoca accesorii suplimentare si un covor de marfa JPP pentru orice vreme.

Exteriorul uimitor de culoare albastru Dark Harbor al conceptului Wrangler 4xe Departure este in contrast in interiorul cabinei cu suprafetele de scaune cromatice vii. Echipa de proiectare foloseste o combinatie expresivă de culori de piele Nappa deschisă Acorn Squash, contrastata cu pielea Nappa maro Carnegie Hall mai inchisa, accentuata cu cusaturi Serafil alb cald. Culoarea albastra Dark Harbor continua pe panoul de bord, care prezinta diverse accente Vintage Bronze.

Conceptul Wrangler 4xe Departure include, de asemenea, o sina de accesorii pentru panoul de instrumente pentru a monta telefoane sau accesorii pentru inregistrarea curselor pe traseu.

Pentru sofer, capacele pentru pedale JPP din oțel inoxidabil includ placute de cauciuc negru, adaugand multa tractiune pedalelor de accelerație si frana. In plus, manerele pentru usi JPP asigura intrarea și iesirea usoara.

Noul sistem de pardoseli din vinil rezistent JPP este disponibil acum pentru toate modelele Wrangler cu patru usi (JL) de productie. Cu scurgeri de podea Jeep integrate, permite curatarea interioara usoara.

Această prezentare necesită JavaScript.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.