Formula 1 2019- Hamilton

Formula 1 2019 a bifat si runda din China. Una fara incidente majore si care i-a oferit lui Hamilton prilejul unui nou succes.

Startul de cursa le-a apartinut pilotilor plecati de pe linia „para”. Hamilton a trecut de Bottas, devenind lider, iar Leclerc a castigat duelul din echipa Ferrari. Ambele depasiri au fost consemnate in primul viraj. Si daca tot analizam acest moment, sa spunem ca marele castigator a fost Sergio Perez. Acesta a castigat patru pozitii, urcand de pe 12 pe 8.

Ordine de echipa in Scuderie

Dupa o scurta neutralizare, ca urmare a unor incidente de cursa, ecarturile au inceput sa creasca. Doar Leclerc si Vettel au stat aproape, iar monegascul a fost retrogradat o pozitie cu ordine de la boxe. O decizie pe care Leclerc a contestat-o prin radio, chiar in repetate randuri, fara sorti de izbanda insa.

Dupa intrarile la boxe insa, Leclercl a pierdut inca o pozitie. In fata lui, Vettel si Verstappen s-au duelat pentru locul 3, castig de cauza avand germanul. Si aceasta dupa o manevra in care l-a obligat pe pilotul Red Bull sa iasa usor in decor.

Alta runda de schimburi de pneuri

A existat si o a doua runda de schimburi. Verstappen a dat startul in turul 35. Au urmat Vettel, Hamilton si Bottas. Leclerc a ramas pe pista in rol de paravan pentru colegul sau in duel cu Bottas, dar finlandezul a zadarnicit strategia.

Finalul n-a adus modificari importante. Hamilton s-a impus si este noul lider al clasamentului genera. Bottas l-a secondat si are acum 6 puncte mai putin. Ultima treapta a podiumului i-a revenit lui Vettel, in fata lui Verstappen si Leclerc. Topul 10 a fost completat de Gasly, Ricciardo, Perez, Raikkonen si Albon.

Formula 1 2019- China GP: Hamilton invinge, ordine de echipa la Ferrari Formula-1-2019-China-GP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.