cheie

Cheie auto de jumatate de milion de euro? Da, la atat ajunge pretul celei mai scumpe versiuni. Iar cumparatori exista. Si, probabil, vor aparea si din Romania, dintre cei care obisnuiesc sa epateze prin intermediul acestui accesoriu.

Ideea i-a venit unui fost jurnalist auto. „In perioada in care eram jurnalist, am fost de multe ori dezamagit de cheile supercarurilor si masinilor de lux. Am apreciat chiar ca rusinos dezinteresul designerilor si constructorilor pentru acest capitol. Este, pana la urma, un accesoriu mai vizibil decat detaliile de interior”, spune impricinatul. Se numeste Jalmari Mattila si a decis sa schimbe lucrurile.

Cheie custom, realizata manual

Mattila a creat si o companie, Awain. I-a cooptat pe designerul Leevi Markkula si ceasornicarul Joakim Jokela. Si s-au pus pe treaba. Au urmat doi ani de dezvoltare si perfectionare la nivel tehnic si estetic. Iar acum au aparut rezultatele.

Awain a lansat o serie limitată de chei pentru masini de lux. Fiecare dintre acestea este realizata manual folosindu-se metale si pretioase, lemn rar si piele naturala de inalta calitate. Procesul de productie dureaza intre 100 si 300 de ore per exemplar.

Colectia include trei modele. Linia Quantum, in 20 de exemplate, are 175 de grame de aur de 18 carate si 354 de diamante. Pretul, 49.000 de euro. Urmeaza Serenity, care propune tot 20 de exemplare. Costa 89.000 de euro si propune 1.250 de diamante cu un total de 20 de carate.

Cel mai luxos model, Phantom, este un unicat de 500.000 de euro. Contine diamante de 34.5 carate si poate fi decorata cu aur de 18 sau 24 de carate.

Merita? Puteti sa va exprimati parerea dupa ce vizionati videoclipul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.