Duster

Duster este liderul inmatricularilor in segmentul SUV in primul trimestru din 2019. Nici nu este de mirare in conditiile in care a inregistrat aproape 2.400 de unitati. O valoare cu care a reusit sa depaseasca Dacia Sandero, care s-a oprit la puțin peste 2.000.

Mai mult, SUV-ul produs la Mioveni este pe locul 2 al ierarhiei absolute. Potrivit datelor furnizate de  Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), lider ramane Logan. Acesta a izbutit sa contabilizeze 6.819 unitati in primul trimestru.

Duster este secondat de Qashqai

In primele 10 locuri se regasesc doar 3 modele SUV. Al doilea clasat este tot un model produs de o marca din Alianta Renault-Nissan, Qashqai. Cu 949 de masini inmatriculate, acesta ocupa locul 7.

Ultima treapta a podiumului ii revine unui alt model produs in Romania. Ford Ecosport a inregistrat 683 de masini si a urcat in premiera in Top 10. Interesant este faptul ca SUV-urile prind din ce in ce mai bine si la noi. Peste 500 de unitati au inregistrat Renault Captur (535) si Hyundai Tucson (528), in timp ce Suzuki Vitara este la o unitate de aceasta „granita”. Vokswagen Tiguan (346) si Ford Kuga (345) completeaza topul fruntas al segmentului.

Schimbare de preferinte

Altfel, este de notat ca Skoda Octavia, cea mai populara masina de import in ultimii 7 ani, a fost depasita de Renault Clio cu 132 unitati (1308 fata de 1176).

Celelalte modele de import din Top 10 nu au izbutit sa treaca de granita de 1.000 de unitati. Ford Focus este pe 6, inaintea lui Qashqai si Renault Megane, toate avand peste 900 de bucati inmatriculate, in timp ce Opel Astra si Ford Ecosport, cu putin sub 700 de exemplare, completeaza Top 10.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.