• Dacia pornește într-un nou capitol în istoria sa, la 20 de luni de la prezentarea planului strategic Renaulution
  • Un nou logo, noi dealeri, un nou design și noi culori pentru a spori atractivitatea mărcii
  • Dacia reafirmă valorile esențiale pe care le va folosi pentru a explora noi teritorii

Mâine, Dacia va face cu un pas înainte Captură-de-ecran-din-2022-09-21-la-10.37.25

Grupul Renault a prezentat Renaulution, noul său plan strategic corporativ care stabilește cursul pentru fiecare marcă, pe 14 ianuarie 2021. Scopul său pentru Dacia a fost clar: să devină liderul mobilității la prețuri accesibile, brandul esențial.

Scopul și viziunea sa sunt cu atât mai potrivite cu cât se bazează pe un șir de povești de succes: Dacia a vândut 7,5 milioane de mașini în 18 ani, iar vânzările către clienți privați ocupă locul 3 în Europa. Dacia reprezintă acum un nou unghi de modernitate, o viziune a mașinilor apreciată de un număr tot mai mare de clienți care au bani, dar îi cheltuiesc inteligent, sunt pasionați de libertate și plăceri simple și evită consumul excesiv.

Pe baza acestui palmares și a atitudinii de actualitate, marca Dacia este mai sincronizată ca niciodată cu societatea, va explora noi teritorii și va aduce segmentului C valorile și virtuțile care l-au propulsat spre succes în Segmentul B.

Un nou logo, noi dealeri, un nou design și noi culori pentru a spori atractivitatea mărcii

La douăzeci de luni de la prezentarea planului Renaulution, Dacia este pregătită și gata de plecare și începe un nou capitol în istoria sa. A decis să-și întărească atractivitatea și dezirabilitatea fără a renunța la propunerea sa de raportare calitate-preț. Pentru a face acest lucru, brandul a îmbrăcat o nouă identitate, un nou logo, noi dealeri, un nou design și noi culori în ultimele luni.

Noul capitol al Daciei a început, simbolic, în zilele Brand Manifesto, care a reunit câteva sute de jurnalişti internaţionali la Le Bourget în perioada 13-15 septembrie trecută. Ea se bazează, în practică, pe reafirmarea celor trei valori care vor ghida acțiunea mărcii și designul produsului în următorii ani.

Mâine, Dacia va face cu un pas înainte Captură-de-ecran-din-2022-09-21-la-10.38.46

Esențial și cool

În ultimii 18 ani, Dacia le-a oferit clienților elementele esențiale – și a demonstrat că sunt suficiente.

Desigur, ceea ce este și nu este esențial se schimbă în timp. Aerul condiționat, de exemplu, nu era esențial acum 18 ani, dar este astăzi. Dimpotrivă, ce rost are să montezi două sau trei ecrane într-o mașină atunci când există o modalitate rapidă și inteligentă de a asocia smartphone-ul proprietarului cu vehiculul, de exemplu prin intermediul sistemului Media Control de la Dacia, pentru a te bucura de toate caracteristicile esențiale?

Esențial nu înseamnă rustic sau auster. Dacia este, de asemenea, inteligentă, creativă și captivantă. Acest lucru se aplică aspectelor practice – cu descoperiri precum sistemul Media Control sau portbagajul modular de acoperiș înlocuind versiunea tradițională vândută ca accesoriu opțional. Se aplică și designului: aspectul este cool – și nu costă mai mult!

Mâine, Dacia va duce creativitatea cu un pas mai departe, adăugând o funcție care sugerează momente și locuri pentru a face o pauză în aplicația sa pentru smartphone. Această nouă caracteristică este dezvoltată de echipele Dacia cu ecosistemul Software République, care include Grupul Renault.

Mâine, Dacia va face cu un pas înainte Captură-de-ecran-din-2022-09-21-la-10.37.41

Robust și construit pentru aventuri outdoor

Fiabilitatea și robustețea sunt două dintre elementele esențiale care au contribuit la succesul Daciei. Fidelizarea clienților este cel mai bun exemplu în acest sens: în Franța își păstrează Dacia timp de 8 ani în medie și 60% dintre ei o înlocuiesc cu o altă Dacie. Un alt exemplu este garanția Dacia cu cel mai bun raport calitate-preț: valoarea reziduală a unei mașini Dacia atunci când o vinzi la mâna a doua este cu aproximativ 10 puncte mai mare decât valoarea medie a rivalilor nespecializați.

Această robustețe și fiabilitate fac ca mașinile Dacia să fie ideale pentru activitățile în aer liber de care se bucură un număr tot mai mare de clienți în timpul liber, precum și pentru activități profesionale.

Mâine, Dacia va face un pas mai departe, în sincronizare cu această tendință de piață, consolidându-și gama de modele concepute special pentru conducerea off-road. Dacia va continua să ofere sisteme și echipamente de tracțiune integrală concepute pentru activități în aer liber, inclusiv un kit care va fi disponibil în 2023 pentru a amenaja un pat dublu adecvat în câteva minute în Jogger, fără a îngreuna portbagajul. Și o familie de patru persoane va putea chiar să agațe un cort în habitaclu pentru a-și mări suprafața de locuit.

Mâine, Dacia va face cu un pas înainte Captură-de-ecran-din-2022-09-21-la-10.42.20

ECO-SMART: Economic și Ecologic

Dacia are intenția de a suprapune interesele individuale și colective. Pentru a face acest lucru, folosește tehnologii încercate și testate, care economisesc bani clienților, în loc să dezvolte altele noi. Un exemplu este platforma CMF-B existentă. Apoi, lăsând deoparte tehnologia de prisos sau doar caracteristicile cosmetice face mașinile mai ușoare și, astfel, economisește combustibil – ceea ce este bun pentru portofelele proprietarilor și pentru planetă. Jogger, de exemplu, este cu 300 kg mai ușor decât principalii săi rivali cu 7 locuri.

Folosirea extensivă a materialelor reciclate este o altă prioritate pentru Dacia. În consecință, 12% din plasticul folosit la Duster este reciclat – ceea ce este mult mai mult decât media pentru mașinile noi de pe piața europeană. Din nou, combinăm interesele clienților cu cele ale planetei.

Mâine, Dacia va face un pas mai departe, folosind mai mult plastic reciclat în modelele sale. Ținta este 20% din plastic reciclat în noua generație Duster. Realizarea acestui lucru va implica utilizarea plasticului reciclat pentru piesele care nu sunt vizibile, ceea ce este adesea cazul astăzi, și în părțile externe vizibile, ceea ce este mai puțin așa în zilele noastre. Dacia a început să facă acest lucru cu placa de protecție de sub bara față a lui Sandero Stepway și o va duce la următorul nivel cu un nou material, reglat fin de inginerii mărcii: Starkle®, un compus din plastic reciclat ecologic, robust, elegant.

Mâine, Dacia va face cu un pas înainte Captură-de-ecran-din-2022-09-21-la-10.38.04

O experiență fără efort pentru clienți

Noul capitol din istoria Dacia include o schimbare de pas în interacțiunile mărcii cu clienții, pentru a-i trata cu o experiență și mai simplă, plăcută și pe brand.

Această renovare completă a început să se extindă în rețeaua de dealeri a Dacia în această primăvară. Noile showroom-uri sunt intenționate, ultra-flexibile, eco-responsabile și adaptate pentru prețuri rezonabile. Pentru a face acest lucru, Dacia împletește experiențe fizice și virtuale, în special folosind realitatea augmentată pe smartphone-uri.

„An de an, Dacia atrage noi clienți care caută ceea ce poate fi cel mai valoros în lume astăzi: esențialul. Acești noi clienți urmăresc o societate sensibilă, responsabilă și un nou unghi asupra mașinilor. Mașini de care te simți atras pentru că au conținut, confort și aspect și sunt de departe cele mai accesibile. Asta e Dacia! Elementele esențiale fără a tăia colțuri, designul fără costuri suplimentare.” Denis Le Vot, CEO marca Dacia

Mâine, Dacia va face cu un pas înainte Captură-de-ecran-din-2022-09-21-la-10.38.22

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.