A mai ramas o singura zi pana la startul Red Bull Romaniacs, editia cu numarul 15.

Pregatirile pentru Prologul Red Bull Romaniacs 2018 sunt aproape gata, in mediul virtual au aparut deja o serie de imagini si videoclipuri cu traseul in curs de amenajare care va fi, asa cum ne-am obisnuit in fiecare an, unul spectaculos atat pentru rideri, cat si pentru spectatori.

A mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs 37585460_1896756323738216_3026655275873468416_nRaliul enduro de la Red Bull Romaniacs a fost creat in 2004 de catre fondatorul Martin Freinademetz. In ultimii ani a devenit cel mai dificil raliu enduro din lume. Red Bull Romaniacs are loc in fiecare an si atrage concurenti din mai mult de 50 de natiuni.
Cursa se intinde pe parcursul a cinci zile, prima fiind in oras – Prologul – in fata a mii de fani entuziasti. Cele patru „zile de curse off road” conduc concurentii pe unele dintre cele mai frumoase trasee enduro din lume din regiunea din jurul Sibiului, Romania (Muntii Carpatii Meridionali). Savurarea uluitoare, ospitalitatea romaneasca si provocarile de necrezut fac din cursa (+ 600 km) sa fie o amintire de neuitat pentru toti participantii.

„Competitia ma astept sa fie foarte acerba din cauza noii serii WESS, toata lumea vaneaza puncte. Unii ar putea concura in siguranta pentru ca au un avantaj bun. Probabil cursul va fi mult mai „salbatic”, ca un Red Bull Romaniacs oldschool, mai multe surprize ascunse si sus in muntii inalti, unde vremea poate juca un mare rol. Este una dintre cele mai importante curse, este cea mai lunga, multe se pot intampla acolo! Red Bull Romaniacs este locul in care mi-a venit dorinta pentru enduro greu, pentru mine este cea mai buna cursa a anului, este atat de dificil de pilotat, nu este intotdeauna distractiv la acel moment, dar sentimentul la final este de necrezut. In ansamblu, astept cu nerabdare acest lucru si sunt mai pregatit ca oricand!

Paul Bolton (Marea Britanie, Eurotek KTM)

Red Bull Romaniacs este un eveniment creat de concurenti pentru concurenti, nascut din pasiunea sa pentru sportul enduro, creierul si persoana din spatele acestor evenimente este Martin Freinademetz. Cunoscut pentru cariera sa de snowboarder profesionist, el a fost campion mondial de doua ori, a castigat patru titluri de turneu mondial si a participat la Jocurile Olimpice din 1998. In timpul petrecut in calitate de snowboarder profesionist, Martin s-a intalnit cu sotia sa Sigi, care de atunci a fost managerul sau de incredere. Pe langa dragostea lor pentru snowboarding, ambii impartasesc o pasiune pentru enduro extrem, ceea ce ii determina sa creeze Editia 1, primul Red Bull Romaniacs in 2004. In 2018 s-a ajuns la „Epic Edition 15”.

Red Bull Romaniacs a devenit unul dintre principalii catalizatori din spatele sportului de hard enduro, care este acum foarte popular si care alimenteaza industria motorsporturilor asociate.

A mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs csm_jonny-walker_de08b3b245„Ma astept la trasee de curse excelente, ca intotdeauna, anul acesta la Red Bull Romaniacs. Scopul meu este sa castig si sa strang puncte forte pentru campionatul WESS. Acest eveniment este foarte important, deoarece este ultima sansa de a obtine puncte in specialitatea mea, hard enduro, este ultima cursa extrema inainte de celelalte evenimente care sunt mai dificile pentru ca nu sunt specialitatea mea.
Red Bull Romaniacs este cea mai dificila cursa a anului si este atat de speciala pentru mine din cauza sentimentului absolut uimitor pe care l-am avut dupa ce l-am castigat de doua ori inainte si apoi accidentat in ultimii doi ani inseamna ca vreau sa-l fac a treia victorie aici chiar mai mult”.

Jonny Walker, (Marea Britanie) Castigator al Red Bull Romania 2014, 2015

Toate evenimentele Freinademetz au pasiunea pentru enduro extrem in comun si fac experienta cursei pentru concurenti destul de unica:
– Concurentii amatori ajung sa concureze impreuna cu cei mai buni din lume, intalnind „cine este cine” ai enduro-ului extrem acolo pe pista, la punctele de hrana sau in hotel
– Toata lumea este impinsa la limitele lor – si dincolo, pilotii amatori si profesionistii, pentru a impinge limitele a ceea ce este posibil in enduro extrem in fiecare an
– Participantii beneficiaza de servicii de clasa mondiala: sunt asigurati de-a lungul traseului (cu suport, combustibil si apa) si se pot baza pe echipe de salvare medicale, reguli si reglementari unice, deasemenea si un sistem de mentinere a timpului pentru a maximiza corectitudinea si distractia participarii.

„Astept cu nerabdare acest Red Bull Romaniacs din acest an, asteptarile mele in acest an sunt pentru podium, care mi-a lipsit anul trecut, terminand pe locul patru. Este bine ca plecam din Sibiu, pentru niste piste noi, cred ca sunt deja minunate si fac o treaba buna. Va fi unul dur si concurentii sunt atat de buni acum, asa ca am sa dau tot posibilul sa vad cum functioneaza! Romaniacs este important in acest calendar de ani, pentru ca este ultimul eveniment hard enduro inainte de a intra in topul rapid al seriei WESS, asa ca este bine daca pot obtine cat mai multe puncte posibil. Este cu siguranta unul dintre cele mai mari evenimente din serie. Pentru mine este atat de speciala, pentru ca sunt zile atat de lungi si trebuie sa mergeti atat de strategic in toate cele patru zile, sa nu faceti nici o greseala sa va accidentati si sa va concentrati asupra navigarii. Trebuie sa mergeti „inteligent” toate cele patru zile si asta il face sa fie unul dintre cele mai dificile din sezon „.

Manuel Lettenbichler (Mini Letti), Germania

In ciuda organizarii mari si a numeroaselor calatorii internationale, Freinademetz pune un accent deosebit in a ramane „hands-on” si RIDE !. Toate pistele de curse sunt dezvoltate cu implicarea personala a lui Martin si testate de el inainte de a fi aprobat – pentru a evita surprizele care ar putea afecta experienta concurentilor.

A mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs csm_alfredo-gomez-hard-enduro-ktm_01_201af5f224„Red Bull Romaniacs este una dintre cursele mele preferate din cauza organizarii si a mediului in care suntem implicati. Imi place foarte mult sa calaresc acolo si in fiecare an am rezultate bune. M-am intors de la accidentarea din acest an si Romaniacs va fi una din revenirile mele, sper ca pot sa lupt pentru un podium, multi dintre ceilalti rideri vor puncte WESS dar cred ca scopul meu va fi un loc pe podium la sfarsitul acestei curse. Cred ca acest stil de raliuri de anul acesta cu iesirea din Sibiu este mult mai dificil pentru organizatori si concurenti pentru ca au nevoie de mai multa asistenta, dar din punct de vedere al cursei este bine, va fi un pic diferit si imi place aceasta idee „

Alfredo Gomez, Spania (curse Husqvarna)

A mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs csm_Graham_Jarvis__Red_Bull_Romaniacs_2016_787475fb61„Red Bull Romaniacs este cursa mea favorita. Este cel mai bun teren din lume si patru zile lungi de drum. Trebuie sa fiu in varf si sa folosesc toata experienta mea, deoarece baietii mai tineri se imbunatatesc. Ma astept mereu ca cursa sa devina din ce in ce mai grea si mai nebuna in fiecare an!
Simt ca am o sansa sa castig din nou si este o mare oportunitate de a obtine cateva puncte bune in seria WESS. „

Graham Jarvis (Husqvarna, Marea Britanie, castigator 2008, 2011, 2012, 2013, 2016, 2017)

De-a lungul anilor, echipa de baza a Red Bull Romaniacs a crescut semnificativ si dispune de toate departamentele unei afaceri sportive moderne de aventura, cu un accent deosebit pe dezvoltarea conceptelor de curse, de mentinere a timpului, reguli si reglementari, cu piese special create pentru fiecare clasa de cursa si strategie puternica de Event Marketing, Red Bull Romaniacs atinge o medie anuala de 1800 de ore de transmisie in cadrul televiziunii internationale si se bucura de o popularitate imensa online.

Freinademetz se inconjoara in cea mai mare parte de piloti activi si oameni pasionati de sporturile extreme. Echipa sa are un istoric de creare a unor evenimente de succes la nivel international, cunoscute pentru o anumita aroma de nebunie si pentru executarea lor profesionala. Multi profesionisti si concurenti de motorsport considera ca Red Bull Romaniacs este unul dintre cele mai bine organizate si mai profesioniste evenimente enduro din acest sezon. In ciuda complexitatii si unicitatii evenimentului Romaniacs, lungimea masiva a traseului si timpului, competitorii trebuie sa se descurce sa devina ‘FINISHER’.

„In prezent, exista doar doua evenimente Extreme Enduro realizate profesional: Erzberg Rodeo si Red Bull Romaniacs. A fost prima data cand am ajuns sa experimentez acest eveniment si sunt destul de surprins: de conceptul, de numarul de persoane implicate si de profesionalism. Acesta este un eveniment foarte unic, nu este nimic comparabil acolo! Ceea ce ma uimeste cel mai mult este modul in care echipa din jurul lui Martin Freinademetz reuseste sa aduca participantii fiecarei clase la limitele lor. Care este scopul: la sfarsitul zilei este o cursa si nu un tur de aventura de 5 zile! „

Heinz Kinigadner, legenda a motorsportului, organizator experimentat de curse si fondator al „Wings for Life”

A mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs csm_cyril-despres_32b871412d„A fost ceva absolut nebunesc pentru mine cand am venit prima data in Romania. Acesta este genul de cursa de care imi voi aminti pentru totdeauna, cu siguranta. Acum vad ca aceasta cursa si mai ales sportul, enduro-ul extrem, s-au transformat intr-un sport cu adevarat tehnic. Nu poti face un alt sport sau alt tip de curse, asa cum faceam la inceput, cand faceam enduro si raliu extrem in acelasi timp, in acelasi an. Trecerea de la motocicleta grea de raliu la motocicleta de mici dimensiuni nu mai este posibila. Trebuie sa te antrenezi si sa te concentrezi doar pe un singur sport si asta fac eu. Ma concentrez asupra raliului. L-am vazut pe Graham Jarvis si pe cativa baieti si s-au concentrat pe enduro extrem si au impins nivelul foarte sus. Timpul petrecut la Sibiu a fost ceva special, dar daca voi face enduro extrem in viitor, va fi doar pentru distractie.”

Cyril Despres (Franta / Andorra, castigator de 3 ori in 2004, 2005 si 2007)

Toate evenimentele Freinademetz au pasiunea pentru Enduro extrem in comun si fac experienta cursei pentru participanti destul de unica:

„Red Bull Romaniacs a fost intotdeauna cunoscut ca evenimentul de tip pinnacle si ceva pe lista mea! Incerc sa traiesc prin citatul „daca visele tale nu te sperie, nu sunt destul de mari” si Romaniacs era exact ceea ce aveam nevoie. Toate asteptarile mi-au fost depasite, este bine organizat si excelent sa fii o parte din toate. Asa cum afirma ca este cel mai tare enduro din lume, chiar de la inceput, prologul nu a fost usor pentru un concurent de bronz ca mine! Cele mai importante momente au ajuns la arcul Red Bull la sfarsitul fiecarei zile de offroad. El devine din ce in ce mai aspru, doar atunci cand crezi ca ai cucerit ziua in care iti impingi limitele mai mult, fortandu-te sa continui sa inveti si sa-ti imbunatatesti tehnica. Tehnica mea s-a imbunatatit foarte mult doar prin participarea la eveniment. Finishul cu toti spectatorii si ceilalti piloti Kiwi, a fost o emotie pura si un moment de mandrie, medalia prefera raftul meu acasa. Concurarea cu profesionistii este uimitoare, avand Walker si Jarvis care stand langa dvs. si, de asemenea, noi prieteni enduro din toata lumea.. a fost foarte cool! „

Riderul BRONZE – Willy Buchanan (NZ)

„Cursa este mai profesionista si mai bine organizata in fiecare an.”

Chris Birch, Noua Zeelanda, (KTM) Red Bull Romaniacs castigator 2010

„Este o cursa extrema prin definitie. Cand am participat acum cativa ani am gasit cursa tehnica si foarte, foarte dificila. A fost distractiv sa calatoresc, deoarece Red Bull Romaniacs are o pista foarte frumoasa, iar publicul este incredibil, mai ales la Prolog. Este un eveniment foarte bun.”

Giovanni Sala (KTM, Italia, a doua clasa Pro in 2006)

A mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs 37409004_1896756280404887_7819679533707034624_nA mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs 37574413_1900556223358226_2003782357332525056_nA mai ramas o zi pana la startul Red Bull Romaniacs 37681683_1900555740024941_6397308711710228480_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.