Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 desfășurată în Bahrain. El s-a impus după ce a reușit să facă față atacului lui Max Verstappen (Red Bull Racing) pe ultimele tururi. Pe locul 3 a încheiat cursa Valtteri Bottas, care a reușit și cel mai rapid tur de circuit.

Campionul Mondial în exercițiu devine primul pilot cu titlul de Cavaler al Regatului Britanic care câștigă în Formula 1. Britanicul a plecat de pe locul doi în grila de start și și-a trecut în cont cea de-a 96-a victorie a carierei.

Olandezul Max Verstappen, plecat din pole position, a lansat un atac decisiv pe ultimele tururi de circuit ale cursei. Însă a părut că are probleme din punct de vedere al vitezei maxime pe linie dreaptă. Astfel că nu a reușit să se apropie suficient de britanic. Pe locul 3 s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes). Cel care în ultimele două tururi, cu pneuri noi, a realizat cel mai rapid tur de circuit. Astfel că a obținut punctul bonus.

Premiera lui Lewis Hamilton nu este singura

Premiera stabilită de Lewis Hamilton nu este singura. Iată și alte elemente notabile ale cursei:

  • Sezonul 2021 are la start trei debutanți. Yuki Tsunoda (Alphatauri Honda) a terminat pe locul 9, Mick Schumacher (Haas Ferrari), fiul legendarului Michael Schumacher, a terminat duminică pe 16, iar Nikita Mazepin (Haas Ferrari) a abandonat.
  • Kimi Räikkönen (Alfa Romeo Racing Ferrari) și Fernando Alonso (Alpine Renault) debutau în F1 în urmă cu 20 de ani, la Australian Grand Prix 2001.
  • Cei doi au bifat duminică o premieră interesantă. Este pentru prima dată când doi piloți campioni mondiali ai Formulei 1 concurează de-a lungul întregii cariere cu două perechi tată fiu. Astfel, Räikkönen și Alonso se pot lăuda că au evoluat alături, atât de Jos Verstappen și Max Versteppen, cât și de Michael Schumacher și Mick Schumacher.
  • A fost prima dată când un circuit de Formula 1 găzduiește 3 curse într-un interval de doar 5 luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.