Mir și Hamilton sunt, la capătul unui an atipic, noii campioni în MotoGP și Formula 1. Competițiile de motorsport pe circuit cu cea mai mare priză la public.

Mir, cu sacii în căruță

În urmă cu o săptămână, Joan Mir reușea prima sa victorie în MotoGP pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia. Beneficia, în egală măsură, așa cum v-am povestit deja, de rezultatul francezului Fabio Quartararo, și se distanța în ierarhia absolută.

A pornit în această a doua cursă disputată la Valencia doar cu gândul la titlu. Primul al său, la numai 23 de ani. Dar și unul pe care Suzuki îl așteaptă din 2000, de la Kenny Roberts Jr. Iar atunci când Quartararo a căzut, lucrurile erau clare. Nu a mai contat că Joan s-a clasat doar al 7-lea. Este campion mondial la categoria regină, după ce își trecuse în cont și titlul în Moto3. Și pune capăt hegemoniei lui Marc Marquez. Sextuplul campion mondial nu a putut concura în acest sezon din cauza unei fracturi la un braţ suferită în prima cursă.

Cursa a fost câștigată de Franco Morbidelli (Yamaha), care a fost urmat de australianul Jack Miller (Ducati) şi de spaniolul Pol Espargaro (KTM). După un ultimul tur în care am asistat la un duel „la baionetă”.

Hamilton, duel cu Schumacher

Duminică, pe ploaie, Lewis Hamilton s-a impus pe circuitul stradal de la Istanbul. Pilotul britanic a fost urmat de Sergio Perez și Sebastian Vettel. Succesul îi permite să devină pilotul cu cele mai multe succese în istoria Marelui Circ.

În plus, Hamilton și-a trecut în cont cel de-al șaptelea titlu mondial. Performanță cu care egalează recordul deținut până acum de pilotul german. Urmează cursele din Bahrein și Abu Dhabi. Dar fără miză la vârf. Pentru că Mercedes-AMG Petronas și-a adjudecat deja și titlul la constructori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.