Lewis Hamilton este noul recordman absolut de victorii în Formula 1. El s-a impus în Marele Premiu al Portugaliei, competiție desfășurată pe circuitul din Portimao.

Britanicul a obținut a 92-a victorie din carieră. Astfel el l-a depăşit pe Michael Schumacher la numărul de succese. În plus, a făcut încă un pas spre al şaptelea titlu mondial la piloţi. Dacă și-l va trece în cont îl va egala la acest capitol pe german.

Podiumul întrecerii de la Portimao a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) și de olandezul Max Verstappen (RedBull Racing).

„Le datorez această reuşită celor de la Mercedes, de aici, şi celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aş fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obişnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment”, a spus Lewis după cursă.

Câștigătorii curselor din 2020

1. Marele Premiu al Austriei – Valtteri Bottas
2. Marele Premiu al Stiriei – Lewis Hamilton
3. Marele Premiu al Ungariei – Lewis Hamilton
4. Marele Premiu al Marii Britanii – Lewis Hamilton
5. „70th Anniversary Grand Prix” – Max Verstappen
6. Marele Premiu al Spaniei – Lewis Hamilton
7. Marele Premiu al Belgiei – Lewis Hamilton
8. Marele Premiu al Italiei – Pierre Gasly
9. Marele Premiu al Toscanei – Lewis Hamilton
10. Marele Premiu al Rusiei – Valtteri Bottas
11. Marele Premiu de la Eifel – Lewis Hamilton
12. Marele Premiu al Portugaliei – Lewis Hamilton.

Circuitul Algarve (Portimao) este al doilea din acest an care a intrat în calendarul bulversat de pandemia de coronavirus. Acesta nu a mai fost utilizat niciodată pentru un Grand Prix de Formula 1. Primul circuit în această situație folosit în 2020 a fost Mugello (Italia).

Următoarea cursă din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, din data de 1 noiembrie, de pe Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Circuitul de la Imola, pe care şi-a pierdut viaţa Ayrton Senna în 1994, nu a mai fost scena unui MP din 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here