soferii fara RCA

Soferii fara RCA identificati cu camerele pentru roviniete? Ei bine, da, asa suna o propunere a Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Ea a fost formulata de Cristian Rosu, vicepresedintele institutiei amintite. „Este o idee pe care am preluat-o. Nu imi apartine, nu am drepturi de autor. Am preluat-o, este interesanta si ar trebui sa o discutam cu CNAIR”, a precizat acesta. Cele doua foruri ar trebui sa decida in ce masura este viabila din punct de vedere tehnic. Teoretic, dupa citirea numerolor masinilor si identificarea lipsei rovinietei, ar trebui sa se sincronizeze bazele de date. Astfel s-ar putea identifica si masinile pentru care nu a fost achitat RCA.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, sustine ca tehnic se poate realiza un astfel de proiect. Exista insa si un impediment, legat de zona supravegherii. CNAIR urmareste platirea rovinietei sau peajul de la Fetesti. In plus, Politia pune la dispozitie baza de date si mai exista conexiunea, care apartine STS. Mai mult, pentru RCA ar trebui incheiat si un protocol cu asiguratorii.

In cazul in care masura va deveni operatorie, se incearca reducerea numarului celor care circula fara RCA. Potrivit statisticilor, in momentul de fata ponderea acestora este de 22%.

Pe scurt 

Volkswagen a prezentat un teaser video cu un prototip T-Roc R pe circuitul Nurburgring. Informatiile vorbesc despre un model cu propulsorul folosit pentru Golf R. Acesta are 2.0 litri si 300 CP.

Hennessey Performance Engineering isi propune sa creeze cel mai rapid model de strada. Este vorba despre Hennessey Venom F5, cu un V8 biturbo cu 1.622 CP si un cuplu de 1.763 Nm. Acesta ar putea sa atinga 100 km/h in sub doua secunde si 300 km/h in sub 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.