Transalpina a fost deja inchisa pe portiunea dintre Ranca si Obarsia Lotrului. Cea mai inalta sosea din Romania urmeaza sa fie deschisa pe 1 iunie 2020.

Sigur, vestea nu are de ce sa suprinda. Iarna incepe sa-si intre in drepturi. Valul de aer polar consemnat in aceste zile aduce si caderi de zapada in zonele inalte. Iar meteorologii nu au vesti imbucuratoare nici atunci cand vine vorba despre perioada urmatoare.

Portiunea Ranca – Obarsia Lotrului se deschide pe 1 iunie 2020

Este si motivul pentru care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat inca de ieri ca Transalpina este inchisa. Evident, este vorba despre sectiunea cea mai inalta, intre Ranca si Obarsia Lotrului. CNAIR apeleaza la participantii la trafic sa respecte restrictiile impuse, semnalizarea rutiera temporara existenta pe acest tronson si indicatiile Politiei Rutiere.

Drumul National 67C – Transalpina – face legatura intre Novaci si Sebes si traverseaza patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba. Aceasta este soseaua care se afla la cea mai inalta altitudine din tara. Punctil cel mai inalt este in Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Portiunea inchisa urmeaza sa fie redeschisa circulatiei incepand cu 1 iunie 2020.

Maine, ultima zi pentru tunelul Transfagarasanului

In ceea ce priveste Transfagarasanul, cel mai frumos drum montan al lumii in opinia celor de la Top Gear (dar nu numai), ramane deschis pana maine. Sigur, este vorba despre segmentul dintre kilometrul 104 (Piscu Negru) si cel de la kilometrul 130.8 (Balea Cascada). Acolo unde se afla si tunelul care face legatura intre versantii din judetele Arges si Sibiu.

Soseaua care ajunge la altitudinea de 2.042 de metri urmeaza sa fie redeschisa complet la finele lui iunie 2020. Deocamdata nu a fost anuntata data, insa avem drept reper anul acesta, cand acest lucru s-a intamplat pe 29 iunie. A fost ultima sambata a lunii, iar daca lucrurile vor functiona la fel, atunci prima „traversare” a tunelului ar putea sa fie facuta pe 27 iunie 2020.

Evident, pentru cei care inca isi doresc o portie de aventura si adrenalina pe sosea, exista inca variante. Una dintre acestea este Transluncani, despre care v-am vorbit la momentul inaugurarii, in aceasta vara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.