Iunie 2019 taxa auto

Iunie 2019 este termenul pentru returnarea taxei auto! Aceasta este stirea zilei de debut de saptamana. Daca se vor tine de cuvant oficialii, ramane de vazut. Promisiunea insa exista, Romania fiind sub amenintarea unei proceduri de infrigement din partea UE. Reamintim, sumele incasate pe taxele auto au fost declarate ilegale de catre Curtea Europeana de Justitie. Guvernul sustine ca termenul a fost pus in propunerea de Buget pe 2019 si spera sa restituie sumele chiar mai devreme.

Dieselul in „cadere” pe piata noastra

Nu doar in Europa, acolo unde au ajuns sa reprezinte 36% din piata, modelele diesel pierd teren. In Romania, potrivit APIA, s-a ajuns la 35,2%, fata de 46,1% in anul precedent. Masinile cu propulsie pe benzina detin acum 61,8 procente, dupa ce un an inainte reprezentau 51,8% din piata. Si aceasta pentru ca spre deosebire de europeni, doar o mica parte dintre romani merg pe propulsii alternative. Astfel, doar 2,9% dintre masinile achizitionate in 2018 au fost „electrificate”, sporul fata de 2017 fiind de 0,8%.

Pe scurt

Mercedes a publicat lista de preturi pentru AMG GT facelift in Romania. Versiunea de baza are 476 CP, atinge 100 km/h in 4 secunde, iar pretul de baza este 120.139 de euro cu TVA.

Hispano-Suiza, nume legendar pentru industria auto, revine in actualitate. La Geneva urmeaza sa prezinte un model electric, botezat Carmen. Potrivit oficialilor marcii, punctul de plecare al designului este Dubonnet Xenia din 1938. In plus, pentru moment se stie ca masina este desenata si dezvoltata in Barcelona. Trenul de rulare este realizat in parteneriat cu QEV Technologies, care lucreaza cu chinezii de la BAIC si echipa de Formula E Mahindra.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.