Ducati a anuntat, la inceputul acestui an, ca a facut deja primii pasi pentru proiectul „Safety Road Map 2025”, care va include integrarea treptata de noi tehnologii de siguranta pentru motocicletele din gama.

Un ABS modern, precum si un sistem radar frontal si in spate sunt in lucru, iar urmatorul pas in desfasurarea proiectului este acela ca vehiculele sa poata comunica intre ele.

Ducati dezvolta un sistem de comunicare intre vehicule. Nu este vorba despre un sistem walkie-talkie, ci despre un limbaj prin date, folosind un chipset Qualcomm 9150 C-V2X.

Sistemele instalate in vehicule ar face schimb de informatii intre ele, astfel incat sa poata avertiza soferii ca exista riscul unui accident si sa poata actiona.

Compania din Borgo Panigale a inceput deja testele, in colaborare cu Audi. Un Ducati Multistrada 1200 Enduro, un Audi Q7 si un Audi A4 au interactionat deja intr-un mediu controlat.

La acest moment, vehiculele sunt singurele entitati conectate, cu toate acestea, ne-am putea astepta ca proiectul Ducati sa urmareasca in cele din urma sa conecteze totul, de la masini, drumuri pana la semnale rutiere.

Demo-ul Ducati si Audi face parte din proiectul Convex Vehicle to Everything (ConVeX), din care fac parte in prezent Audi, Ducati, Ericsson, SWARCO, Universitatea Tehnica din Kaiserslautern si Qualcomm CDMA Technologies GmbH.

„Aceasta este demonstratia perfecta a cazurilor de utilizare in care tehnologiile moderne pot imbunatati drastic siguranta viitorilor utilizatori de motociclete”, a declarat Pierluigi Zampieri, director de inovare a vehiculelor la Ducati.

Producatorul urmareste imbunatatirea sigurantei pentru piloti pana in 2025.

Sursa: RideAppart

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.