KIA Xceed

KIA lanseaza un SUV compact. Este vorba despre Xceed, pe care-l vom vedea la Salonul Auto de la Geneva, la inceputul lunii martie.

„Performam peste asteptari in segmentul D si in segmentul SUV-urilor, unde avem o cota de piata de 7%. Avem sansa sa crestem volumele, dar trebuie sa schimbam reteta. Trebuie sa venim cu o propunere noua, cu ceva mai relevant”, a declarat Artur Martins, vice-presedinte de marketing al KIA. Iar acum, iata, avem prima schita a noului model.

Francezii de la L’Argus au testat prototipul

Aceasta imagine ne arata partea din spate a modelului. Una extrem de spectaculoasa, si care ne lasa sa intrevedem un model care poate avea un succes important de piata. Lateralul si zona frontala sunt mascate in design, dupa cum nici informatiile tehnice nu sunt inca disponibile. La interior se vorbeste despre un instrumentar digital de bord de 12.3 inch, dar si un ecran de 10.25 inch amplasat central.

Daca vorbim despre date, vin de la colegii de la L’Argus, care au testat un prototip. Plus informatia ca versiunea de serie va avea in proportie de 75% aceleasi caracteristici. Astfel, modelul este cu 0.12 metri sub Sportage, lungimea fiind de 4.38 metri. Celelalte „cote” sunt 1.82 metri latime, inaltime de 1.49 metri. Ampatamentul este similar cu al lui Ceed: 2.65 metri.

Gama cu plug-in hybrid

Gama de propulsoare este similara cu a lui Ceed. Este vorba despre doua unitati pe benzina: 1.4 MPI de 100 CP si 1.4 T-GDI de 140 CP. Versiunile diesel sunt 1.6 CRDi de 115 si 136 CP.

Tot jurnalistii de la L’Argus vorbesc si despre o varianta plug-in hybrid. Este vorba despre solutia care va ajunge si pe versiunea break a lui Ceed, care ofera peste 204 CP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.