Ricky Brabec, câștigătorul categoriei moto în 2020, și-a trecut în cont, în fine, o victorie de etapă în Dakar 2021. Numai că pare să fie un cadou otrăvit. Pentru că, s-a văzut deja, postura de deschizător de drum este un dezavantaj. Lucru pe care l-au simțit deja inclusiv Toby Price sau Joan Barreda. Or etapa cu numărul 7 a fost jumătate din cea Maraton. Ceea ce înseamnă că astăzi va porni cu handicap.

Am spune în aceste condiții că marele câștigător al etapei nu este Ricky Brabec, ci Ignacio Cornejo. Și nu neapărat pentru că a preluat poziția de lider la general. Mai cu seamă că are un avans infim în fața lui Toby Price. Ci pentru că astăzi își poate pune în valoare cunoștințele de navigație. Și să obțină un rezultat mai bun decât Ricky Brabec.

Yazeed Al-Rajhi și-a trecut în cont cel mai rapid timp la categoria auto. Primii clasați, Stéphane Peterhansel și Nasser Al-Attiyah, au făcut o cursă tactică. Și au lăsat duelul pe care Nasser îl începe cu un ecart de șase minute pentru a doua parte a etapei Maraton.

La categoria quad, Nicolás Cavigliasso a fost eliminat din cursă de o problemă mecanică. Astfel că Manuel Andújar este lider detașat. Cu un avans de peste 20 de minute față de Alexandre Giroud și Giovanni Enrico.

„Chaleco” López a obținut a treia victorie în etapa a treia la categoria vehicule ușoare. A urcat astfel pe locul patru la general, dar este la 25 de minute în spatele liderului, polonezul Aron Domżała. În fine, Dmitry Sotnikov a adăugat o a patra victorie în ediția din acest an și a crescut la peste 45 de minute diferența din clasamentul general față de coechipierul său Anton Shibalov.

O lovitură dură

Nicolás Cavigliasso nu a făcut niciun secret din ambițiile sale în Dakar-ul din acest an: „Sunt aici să câștig și să-mi mențin coroana”. După un start prudent în prolog, argentinianul a devenit mai puternic pe măsură ce cursa a continuat. Și, din etapa a treia, a terminat fiecare etapă pe podium… până astăzi. Un ambreiaj rupt cu mai puțin de 100 km înainte de finiș, pe când era pe locul cinci, l-a oprit din cursă. A sperat în ajutorul unui coleg. În van. Și a fost nevoit să abandoneze.

Performanța zilei

Ultima victorie a lui Yazeed Al-Rajhi în Dakar a fost acum șase ani. În Iquique, Chile, în 2015. Acum, iată, reușește să iasă din nou la rampă. Acasă. Aflat pe locul doi, în spatele lui Stéphane Peterhansel, puțin înainte de jumătatea specialei, Yazeed a căutat o breșă în defensiva francezului. Avea să o găsească și să o exploateze pe ultima porțiune de 100 de km. Iar acum Yazeed speră să bifeze și alte victorii de etapă. Pentru că victoria la general a fost ipotecată după problema avută la cutia de viteze în prima săptămână a competiției.

Statistica zilei: 1 „

José Ignacio Cornejo conduce în clasamentul general cu doar o secundă în fața lui Toby Price, după exact 2.741,69 km parcurși de la începutul prologului din Jeddah. Disputa este, de altfel, extrem de strânsă în Top 5,  diferența fiind de numai 7:49. Pentru a vă face o imagine, la auto, pilotul de pe cinci, „Nani” Roma, este la aproape două ore de Stéphane Peterhansel.

Etapa 1: Dakar 2021: Price și Sainz la comandă după etapa 1

Etapa 2: Ziua a doua, o zi pentru vulpile deșertului

Etapa 3: Dakar 2021: Price și Al-Attiyah, un pariu sigur

Etapa 4: Barreda și Al-Attiyah, victorii cu V mare în Dakar 2021

Etapa 5: Dakar 2021: Benavides și inteligența lui De Villiers

Etapa 6: Barreda și Sainz au ”îmblânzit” nisipul în Dakar 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.