Barreda și Al-Attiyah au obținut victorii cu V mare în etapa a patra a Raliului Dakar 2021, disputa propunând cea mai lungă etapă a întrecerii din acest an.

Etapele din Dakar pot fi uneori lungi și rapide în același timp. Mai ales atunci când ”legăturile” face parte din același scenariu cu specialele. Astfel că piloții rămân practic conectați permanent la cursă.

În etapa a patra, competitorilor cu experiență traseul le-a amintit de Ténéré. Cu atât mai mult cu cât între repere s-au numărat copaci solitari care le reaminteau de alții știuți.

Speciala rapidă le-a dat concurenților șansa de a testa vitezele lor de top și gustul libertății pe care ți le oferă doar unele zone deșertice ale lumii. Pentru ca în partea de final, aceste peisaje să lase locul zonelor cu cătune, sate și cartiere suburbane pe măsură ce caravana se apropia de capitala Riyadh.

Cursa pe scurt

Așa cum era de așteptat, concurenții care au avut probleme în etapa de ieri au făcut tot posibilul să se revanșeze. Și, implicit, să revină din nou în dispută. Joan Barreda este un specialist în astfel de scenarii, mai ales pe specialele rapide. A dovedit-o și acum, obținând al 26-lea succes de etapă din carieră. Ca și un timp cu care a urcat pe locul doi la general, la cincisprezece secunde în spatele Xavier De Soultrait.

Competiția auto a oferit o luptă la fel de strânsă. Al-Attiyah și-a trecut în cont a patra victorie de la începutul competiției, incluzând și prologul. Dar l-a învins cu doar 11 secunde pe Stéphane Peterhansel, astfel că duelul lor pentru prima poziție în clasamentului general a rămas, în esență, în aceleași coordonate. Sébastien Loeb a reușit și el o prestație notabilă, izbutind să ocupe locul 4 și un timp care i-a permis să se claseze pe același loc și la general.

La categoria quad, Manuel Andújar a obținut prima sa victorie în Dakar 2021. Colegul său de echipă și campionul din 2019, Nicolás Cavigliasso, a preluat conducerea clasamentului general.

Aron Domżała a câștigat etapa a 4-a la categoria vehicule ușoare fără a amenința însă supremația coechipierului său de la Can-Am, Francisco „Chaleco” López. În fine, festivalul Dmitry Sotnikov a continuat în categoria camioanelor, în timp ce cehul Martin Macík a valorificat ieșirea din luptă a lui Siarhei Viazovich și a urcat pe locul al doilea, la 26 de minute în spatele liderului Kamaz.

Performanța zilei

KTM a anunțat cooptarea în echipă a lui Daniel Sanders la sfârșitul lunii septembrie, chiar înainte ca acesta să ia startul în  Andalucía Rally. Australianul a început al 43-lea Dakar cu dreptul, cu un loc pe podium în prolog.

Ulterior lucrurile nu au mai mers la fel de bine, însă s-a revanșat în etapa a patra. În care a obținut al treilea timp. O performanță remarcabilă pentru un motociclist care și-a făcut ucenicia în enduro și este doar la al doilea start în rally raid. Riderul KTM este la 14 minute în spatele lui Xavier De Soultrait în clasamentul general și este liderul debutanților.

O lovitură decisivă

Dakar 2021 a fost un mix de bune și rele pentru Yazeed Al-Rajhi. Pilotul Toyota a fost al treilea în prolog, dar lucrurile nu au mers la fel de bine ulterior. Iar miercuri a avut probleme tehnice la km 30. A așteptat asistența și a reluat întrecerea după aproape trei ore. Astfel că este la aproape 5 ore în spatele lui Peterhansel în clasamentul general, amânându-și visul unei victorii la Dakar pe teren propriu pentru cel puțin un an.

Statistica zilei: 395 m

La viteza medie de 129,63 km/h reușită de Nasser Al-Attiyah, marja sa de 11 secunde față de Stéphane Peterhansel este echivalentă cu 395 m. Puțin sub lungimea unui tur de circuit  după 337 de kilometri de probă specială.

Etapa 1: Dakar 2021: Price și Sainz la comandă după etapa 1

Etapa 2: Ziua a doua, o zi pentru vulpile deșertului

Etapa 3: Dakar 2021: Price și Al-Attiyah, un pariu sigur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.