Dakar 2021 a luat startul oficial pe 3 ianuarie. A fost o zi deloc lejeră, în ton cu ceea ce o să-i aștepte pe concurenți (și) la această ediție.

Ritmul plin de agitație a fost un adversar mai serios pentru concurenți decât lungimea etapei. În prima sa parte, concurenții au avut nevoie de o precizie de laser în ceea ce privește orientarea. Iar între cei care au avut probleme a fost și Ricky Brabec. Care, ca și Barreda Bort, s-au pierdut.

Apoi au fost încercările determinate de pietre și bolovani. Care au făcut victime zeci de pneuri ale vehiculelor ieșiți de pe trasa ideală. Lucru pe care-l poate certifica și Sébastien Loeb, de exemplu.

Pe scurt

Ricky Brabec a înregistrat o întârziere de 18 minute în fața lui Toby Price după ce… și-a pierdut busola în deschiderea întrecerii. Iar Price și-a trecut în cont a treisprezecea sa victorie de etapă în Dakar.

Carlos Sainz a obținut victoria în categoria mașinilor, care i-a văzut pe outsiderii Martin Prokop și Mathieu Serradori terminând pe locul al treilea, respectiv al patrulea. Cristina Gutiérrez și T3-ul ei s-au impus la categoria vehicule ușoare.

La categoria camioane, campioana din 2020 a pierdut peste o oră și jumătate din cauza unor probleme mecanice. Dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei de la Kamaz să preia frâiele clasamentului general, prin echipajul lui Dmitry Sotnikov. În fine, la categoria quad, Alexandre Giroud a fost singurul câștigător al prologului care a extins seria sa victorioasă și în prima etapă.

O lovitură dură

Sébastien Loeb a sperat la o performanță notabilă la revenirea în Dakar. Și a luat startul de pe o poziție bună la volanul modelului BRX, după ce terminase prologull pe locul zece. Cu toate acestea, norocul nu a fost de partea sa în etapa de deschidere.

O serie de trei pene i-au distrus ritmul, în timp ce câteva erori de navigație l-au împins și mai jos în clasament. A fost o etapă de uitat pentru pilotul care are la activ 9 titluri în WRC. El este acum la aproape 24 de minute e liderul Carlos Sainz în clasamentul general și nu are de ales, va trebui să treacă la atac în zilele următoare.

Statistica zilei: 8/10

Motocicliști din toată lumea, uniți-vă! Nu mai puțin de opt țări au fost reprezentate în Top 10 al primei etape. Inclusiv un american, un argentinian, un australian, un austriac, un britanic, un ceh, un francez și un spaniol. Motocicliștii din Botswana, Chile, Polonia și Slovacia au ajuns și ei în top 20. În total, 28 de naționalități diferite sunt pe lista de start a categoriei moto în Dakar 2021.

Performanța zilei

În urmă cu două săptămâni, Cristina Gutiérrez renunțase la orice speranță de a începe al treilea Dakar. Cu toate acestea, la doar două săptămâni după RedBull Off Road Team SUA a sunat-o și a pus-o la volanul unui prototip OT3. Iar în prima etapă s-a impus la categoria Lightweight Vehicle. Mai important, ea devine prima femeie câștigătoare de etapă în Dakar după Jutta Kleinschmidt, în 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.