Defender este disponibil si pe piata noastra la un pret de start de 53.193 euro. Si tot de la Land Rover avem o alta noutate: Discovery Sport PHEV, de la 49.980 de euro. Avem insa o multime de alte vesti despre modelele celor de la Jaguar Land Rover in aceasta editie a SUV & Pickup News.

Nu lipsesc insa nici stirile pe scurt. In care privim spre viitor si vorbim despre noile Hyundai Santa Fe si pickup-ul Santa Cruz, ca si despre un viitor SUV Fiat Tipo.

Land Rover Defender a ajuns si in Romania…

Land Rover Defender este disponibil si in Romania in versiunile 90, cu 3 portiere si ampatament de 2.587 mm, respectiv 110, cu 5 portiere si 3.022 mm. Clientii pot opta pentru moment doar pentru cate doua versiuni de motorizare pe benzina, respectiv diesel. Optiunile pe benzina sunt 2.0 si 300 CP, respectiv 3.0 mild-hybrid de 400 CP. Iar fanii diesel au doua variante de putere, 200 si 240 CP, pentru unitati de 2 litri.

Clientii vor putea alege din sase versiuni de echipare: Defender, S, SE, HSE, X și First Edition. Cea mai accesibila versiune este Defender 90 2.0 D200, care are un pret de 53.193 euro. Pentru Defender 100, cel mai accesibil este un model cu aceeasi echipare si acelasi motor, cu pret de start de 59.024 euro.

…ca si Discovery Sport P300e

Va anuntam recent lansarea versiunii Land Rover Discovery Sport P300e. Un model PHEV cu motor pe benzina 1.5 cu 3 cilindri, care propune 200 CP, si motor electric, pe puntea spate, care mai adauga 109 CP. Sunt disponibile trei moduri de rulare: Hybrid, EV si Save.

Acesta beneficiaza de o baterie de 15 kWh ce asigura o autonomie de pana la 66 kilometri. Incarcarea se face in 6 ore si 40 de minute la priza de uz casnic. In cazul unui wallbox, timpul 0-80% este de o ora si 24 de minute, iar la priza rapida, de jumatate de ceas.

Modelul este disponibil acum si pe piata noastra, la un pret de start de 49.980 euro, pentru versiunea Base. Aceasta este disponibila si cu pachetul R-Dynamic, optiune pentru care se mai adauga la suma platita inca 2.260 de euro.

Defender a ajuns in Romania - SUV & Pickup News Land-Rover-Discovery-Sport-PHEV-1024x683

Range Rover se pregateste de schimbare

Gama Range Rover se pregateste de schimbare, iar fotografii au surprins deja modelele de test, camuflate. Pe de alta parte a rasuflat si informatia ca acestea urmeaza sa-si pastreze dimensiunile dar sa fie mai usoare gratie Land Rover’s Modular Longitudinal Architecture. Cea care permite inclusiv integrarea de versiuni full electrice.

Cum ar putea sa arate insa Range Rover Sport si-a pus problema Nicolas Cavero, de la @futurecarsnow. Si a postat pe canalul sau imaginea pe care o vedeti.

Defender a ajuns in Romania - SUV & Pickup News Range-Rover-Sport-2021

Evoque cu 7 locuri? Este in teste deja

O alta directie pe care o vizeaza grupul este cea legata de o versiune lunga, cu 3 randuri de scaune, pentru Range Rover Evoque. Pentru moment nu se stie daca acest model va ajunge si in SUA si Europa. Insa acest tip de versiuni au mare cautare in China si pe alte piete din Asia. Si, tinand cont de greutatea acestora, JLR evident ca s-a miscat rapid. Dovada fotografia furnizata de Motor1 via Automedia.

In ceea ce priveste motorizarile, este foarte probabil sa se mizeze ca prima optiune pe versiunea P300e. Cea PHEV, care este deja disponibila pentru Evoque. Si care, ca si-n cazul lui Discovery Sport, propune 309 CP si bateria de 15 kWh.

Defender a ajuns in Romania - SUV & Pickup News Range-Rover-Evoque-7-locuri-1024x576

SUV & Pickup News pe scurt
  • Hyundai Santa Fe implineste doua decenii si se pregateste pentru o noua generatie. Care urmeaza sa apara in septembrie. Avem deja un prim teaser care ne arata o zona frontala complet revizuita. Lucru valabil nu doar in ceea ce priveste grila, ci si luminile de zi in forma de T. Noul SUV va oferi in premieră sisteme de propulsie hibride, printre care si o varianta PHEV.

Defender a ajuns in Romania - SUV & Pickup News Hyundai-Santa-Fe-1024x576

  • Si tot despre Hyundai. Au trecut cinci ani de la momentul in care prezenta conceptul Santa Cruz. Iar in 2017 compania anunta ca-l va produce din 2021. De-atunci se tot speculeaza pe seama modului in care va arata. Acum, se pare, jurnalistii asiatici au vazut elemente de caroserie a acestui pickup. Si ne ofera imaginea pe care o vedeti mai jos.

Defender a ajuns in Romania - SUV & Pickup News Hyundai-Santa-Cruz-1024x576

  • FIAT a inregistrat cele mai slabe rezultate din ultimele doua decenii si se inspira de la ceea ce fac alte marci de volum. Astfel ca vrea sa transforme Tipo intr-o familie de modele. In care sa se regaseasca un model Tipo Cross, cu abilitati off-road. Dar si un SUV care sa rivalizeze cu Nissan Qashqai sau Skoda Karoq.
Ai ratat precedentele editii din SUV & Pickup News?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.