SUV & Pickup News pune accentul astazi pe modele pickup. Cu atat mai mult cu cat, veti vedea, in aprilie s-a consemnat un moment istoric in SUA. Pentru prima data modelele din acest segment au depasit orice alt segment al pietei.

Avem noutati suficiente. Ram Rebel TRX, Rivian R1 T, GMC Sierra si Chevrolet Silverado preparate de Hennessey. Nu lipsesc nici informatiile despre modelele SUV. Si vorbim despre sosirea in Europa a lui Toyota Highlander. Ca si despre un SUV de la smart si cum se va transforma Citroen C4 intr-un crossover. Avem si primele detalii despre Skoda Enyaq iV, modelul SUV electric al cehilor.

Istoric: pickup-ul, cel mai bine vandut segment in America

Ford F-150, Ram 1500 sau Chevy Silverado sunt cele mai bine vandute in segmentul „light vehicles” din SUA de vreme buna. Insa, in aprilie, pentru prima data in istorie, segmentul pickup a reusit sa fie liderul pietei. Diferenta n-a fost mare, 17.000 de masini, insa exista. Si, sa nu uitam, acum cinci ani, ecartul era de jumatate de milion de unitati intr-o luna. Insa in sens invers.

Explicatia? Restrictiile impuse de pandemie. Care au „inchis” zonele de coasta, dar nu si cele centrale, unde segmentul pickup are priza. Plus faptul ca s-au putut achizitiona cu planuri financiare de pana la 7 ani, cu dobanda zero. Insa, dincolo de acesti factori, exista si un altul. Consumatorul renunta si in SUA tot mai mult la alte segmente in favoarea modelelor SUV si pickup.

Constructorii nu se supara. Pickupul ofera platforme versatile, care pot sa reprezinte baza pentru o multime de configuratii. Asa se face ca oferta depaseste acum 50 de modele. Cu particularitati si preturi pentru orice gust si orice buzunar.

Ram Rebel TRX se produce din toamna

Proiectul Ram Rebel TRX nu a fost afectat de COVID-19. Poate doar in ceea ce priveste lansarea, care trebuia sa aiba loc la editia din acest an a Detroit Auto Show. Eveniment anulat. Lucrurile insa merg mai departe si chiar daca este o usoara intarziere, lansarea si debutul in productie se vor produce in 2020.

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Pickup-Ram-Rebel-TRX

De atfel, FCA a notificat deja dealerii sa-si anunte alocarile pentru un start al productiei in septembrie sau octombrie. Iar Mopar Insiders a scris deja ca lansarea va avea loc cel mai probabil la final de iunie. Atunci cand este programat evenimentul de presa „What’s New” al celor de la FCA. Si in care ar urma sa apara alaturi de noul Jeep Gand Cherokee si update-ul pentru Dodge Durango. Care va beneficia si el de o optiune Hellcat.

In ceea ce priveste datele tehnice, Ram Rebel TRX va beneficia de un Hellcat V8 de 707 CP. Plus un design mai agresiv, o prezenta mai puternica si moduri configurabile pentru a aborda orice tip de teren. Astfel incat sa fie un rival pe masura lui Ford F-150 Raptor.

Rivian R1 T va avea si versiune Heavy Duty

Rivian R1 T, modelul pickup electric al marcii, urmeaza sa apara cu intarziere din pricina pandemiei COVID-19. Avem insa si o veste buna. Va exista si R1 T Heavy Duty. Model care va rivaliza cu Ford F-Series Super Duty, Chevrolet Silverado HD, GMC Sierra HD si Ram Heavy Duty. Performantele sale nu au fost inca dezvaluite. Insa, reamintim, Rivian R1 T R1T are o incarcatura utila de 798 kg si o capacitate de tractare de 4.989 kg.

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Pickup-Rivian-R1T-Heavy-Duty-1024x489

Pachet Goliath de la Hennessey Performance pentru GMC Sierra si Chevrolet Silverado

Noile GMC Sierra si Chevrolet Silverado, dezvaluite in februarie, vor beneficia si de pachetul Goliath al celor de la Hennessey Performance.

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Truck-Hennessey-GMC-Sierra-Chevrolet-Silverado-1024x683

Goliath 700 Supercharged este disponibil pentru modelele cu motor 6.2 V8 si, gratie unui supercharger de 2.9 litri, si a mai multor modificari, urca puterea pana la 700 CP la 6.300 rpm. Astfel ca sprintul 0-60 mph (96 km/h) se realizeaza in numai 4.3 secunde. Ceea ce inseamna o zecime mai putin decat un BMW M2 Competition, dar 1,1 secunde mai rapid decat un Civic Type R!

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Pickup-Hennessey-GMC-Sierra-Chevrolet-Silverado-2-1024x673

Pachetul nu se limiteaza doar la performante, ci si la design si accesorii. Intre care amintim o noua protectie fata si blocurile optice frontale LED. Un kit de inaltare de 6 inch. Sau jantele Hennessey de 20 de inch, cu 10 spite, finisate in negru, „incaltate” cu roti Toyo de 35 inch. Plus o multime de detalii specifice la interior.

Modificarile la motor si detaliile de interior costa 29.950 de dolari. Pentru pachetul off-road se mai plateste suma de 18.950 de dolari. Iar lista de optionale poate sa mai adauge la nota de plata inca 20-25.000 de dolari. Insa Hennessey, care a anuntat ca va produce doar 100 de exemplare pe an, sustine ca mizeaza pe un sold-out rapid.

SUV & Pickup news pe scurt
  • Toyota Highlander vine si in Europa din 2021. Modelul produs pe arhitectura GA-K are o lungime de 4.950 de mm si ofera spatiu pentru 7 pasageri. Modelul va fi disponibil pe Batranul Continent doar cu sistem hibrid de propulsie. Unul compus dintr-un motor pe benzina de 2.5 litri si doua unitati electrice, cate unul pe fiecare punte, cu o putere totala de 244 CP.

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Pickup-Toyota-Highlander-1024x653

  • Smart se afla intr-o noua epoca, sub conducerea Daimler-Geely. Iar pentru a-si creste vanzarile in plan este si un SUV care ar urma sa apara pe piata in 2022. Informatia a fost furnizata de Autocar, care precizeaza ca modelul ar urma sa fie unul electric.

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Pickup-Smart

  • Citroen C4 va oferi, cu noua generatie, o schimbare de strategie. Modelul care este in competitie cu Golf sau Focus va avea o alura de crossover. Vincent Cobée, noul CEO Citroen, a spus pentru AutoExpress ca e timpul pentru o schimbare. „Ideea este sa oferim un mix mai bun intre versatilitate, confort si accesibilitate”, a precizat el. Iar AutoExpress ne ofera si o imagine computerizata cu directia in care poate evolua C4. Model pe care-l asteptam in aceasta vara.

SUV & Pickup News: Accent pe modele pickup SUV-Pickup-Citroen-C4-1024x577

  • Skoda Enyaq iV, primul SUV electric al marcii, a fost deja prezentat presei in Irlanda. Modelul beneficiaza de platforma MEB Volkswagen, beneficiaza de tractiune pe puntea spate (un motor electric) sau 4×4 (doua), iar autonomia sa este de 500 km. Sunt disponibile trei variante de putere si baterie pentru tractiune 4×2. Astfel, Enyaq 50, cu 55 kWh și 150 CP, Enyaq 60 – 62 kWh și 180 CP, respectiv Enyaq 80 – 82 kWh și peste 200 CP. In plus, cu tractiune integrala, Enyaq iV 80X, care va avea tot baterie de 82 kWh, dar primeste doua motoare (265 CP). Plus Enyaq iV RS, cu 306 CP.

Ai ratat precedentele editii din SUV & Pickup News?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.