SUV & Pickup News, selectia pe care vi-o prezentam de doua ori pe saptamana, va propune o multime de subiecte de interes. Generatia viitoare a lui Range Rover, respectiv Ford F-150, gama de noutati SUV Renault, dar si posibilul adio al lui Megane. Si lista continua.

Range Rover se pregateste de schimbare

Pandemia Coronavirus COVID-19 a pus frana industriei auto. Insa, Jaguar Land Rover pregateste a cincea generatie a lui Range Rover. Modelul care urmeaza sa ajunga in showroom-uri in final de 2021 este in prima faza a testelor.

SUV & Pickup: Range Rover Mk5 in prim plan SUV-Pickup_9-1

Noul Range Rover se bazeaza pe noua arhitectura MLA (Modular Longitudinal Architecture).
Una dezvoltata pentru a gazdui sisteme de propulsie electrificate (mild-hybrid, plug-in hybrid si electric). Iar imaginile computerizate realizate de cei de la Autocar ne arata o masina cu o aparitie mai impunatoare. Lucru important pentru priza la public a acestui model.

Ca si actuala generatie, Range Rover va avea versiuni standard si long-wheelbase. Si, scrie Autocar, gratie arhitecturii MLA promite o fiabilitate mai buna. Ca si update-uri constante, prin metoda software-over-the-air (SOTA). Care permite si o mai mare predictibilitate in ceea ce priveste operatiunile de service.

Noua versiune Ford F-150 vine cu intarziere

Versiunea revizuita a lui Ford F-150 se va produce din 28 septembrie si nu pe 27 august, data stabilita initial. De altfel, si in ceea ce priveste startul comenzilor se consemneaza o intarziere. Astfel, acestea nu vor demara pe 11 mai, ci pe 15 iunie.

SUV & Pickup: Range Rover Mk5 in prim plan SUV-Pickup_6-1

Potrivit informatiilor pe care le detinem, modelul va oferi un update al designului. Iar noutatile vor include grila si blocurile optice (LED, in forma bumerang, pentru cele de zi). Si la interior urmeaza sa apara modificari. Intre acestea, sistem de infotainment SYNC 3 cu ecran de cel putin 12 inch si functie split-screen.

SUV & Pickup: Range Rover Mk5 in prim plan SUV-Pickup_4-2

Renault anunta un alt SUV electric si renunta la Koleos, Talisman si (posibil) Megane

Alianta Renault-Nissan isi va anunta planurile de viitor in luna mai, dar colegii de la L’Argus ne prezinta, in avanpremiera, cateva informatii. Francezii pregatesc pentru 2022 un model bazat pe conceptul Nissan Ariya. Ca si, in acelasi an, un SUV de dimensiuni mai mari sub sigla Alpine.

SUV & Pickup: Range Rover Mk5 in prim plan SUV-Pickup_8-1

In plus, in planurile marcii exista si un SUV urban electric cu elemente de design de la conceptul Morphoz. Strategia presupune insa si renuntarea la alte modele. Astfel, sacrificate urmeaza sa fie SUV-ul Koleos, sedanul de clasa medie Talisman si monovolumul Scenic.

Pe de alta parte, AutoExpress scrie ca si viitorul lui Megane este incert. Si indica drept sursa pe Laurens van den Acker, directorul departamentului de design din cadrul Renault. Decizia pare sa aiba la origine declinul vanzarilor intr-un segment sub presiune. Megane a scazut an de an, ajungand de la 272.341 de unitati in 2017 la 204.189 anul trecut.

SUV & Pickup news pe scurt

  • A doua generatie Opel Mokka va intra in productie, asa cum am anuntat, in ultimul trimestru al acestui an. Iar Michael Lohscheller, CEO al companiei, spune ca modelul SUV va schimba perceptia asupra brandului.
  • Proiectul unui SUV electric Lincoln Mark E, avand la baza modelul Rivian, a fost anulat din pricina pandemiei cu noul Coronavirus COVID-19. Modelul era prevazut sa fie lansat anul viitor ca model 2022. Oficialii Lincoln spun ca nu au renuntat la proiectele electrice, insa calendarul lansarilor urmeaza sa fie modificat in functie de evolutia pietei.

SUV & Pickup: Range Rover Mk5 in prim plan SUV-Pickup_3-2

  • Jaguar F-Pace SVR facelift a fost surprins la Nurburgring, dupa cum puteti vedea si in imaginile video de mai jos. SUV-ul F-Pace urmeaza sa primeasca faceliftul in perioada urmatoare. Si, scrie presa britanica, va veni, intre altele, cu grila noua, capota restilizata, prize de aer mai mari si blocuri optice cu alt design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.