SUV & Pickup News revine cu prima propunere de subiecte inca din start de saptamana. Si ne orientam cu precadere catre informatiile venite de peste Ocean si Asia. Dar nu vom neglija Europa.

Si avem vesti despre un Ford Bronco, Bollinger B2 Chassis Cab, pickup comercial electric, un buggy Corvette C5. Ca si despre Geely Hao Yue, versiunea coreeana a lui Renault Arkana, BMW iX3, Audi Q5 55 TFSI e quattro ABT Sportsline si Pininfarina Pure Vision.

Ford Bronco, primele imagini neoficiale si o istorie video

Ford Bronco este un nume important pe piata americana si a beneficiat deja de cinci generatii intre 1965 si 1996. Acum, asa cum va anuntam de vreme buna, acest nume de legenda urmeaza sa fie reinviat. Si au inceput sa apara informatii noi, ca si imagini „scapate” pe internet.

SUV & Pickup: Start de luna in forta SUV-Pickup_2

Astfel, se stie deja ca vor exista caroserii cu doua si patru portiere. Dar si una mai compacta, pentru Bronco Sport. Apoi, vor exista trei tipuri de grila: Modern, Classic, Custom. Iar motorul cel mai mare urmeaza sa fie un 2.7 V6, cuplat la o transmisie automata cu 10 rapoarte. Versiunea standard va beneficia de unitatea 2.3 de pe Ford Ranger. Nu in ultimul rand, se stie ca suspensia va avea mai multe moduri, pentru off-road extrem, pante abrupte, etc.

Aveti mai jos si un set de imagini postate pe YouTube cu generatiile mai vechi ale lui Bronco:

B2 Chassis Cab, camioneta electrica de la Bollinger

Despre proiectele electrice ale lui Bollinger v-am vorbit. Ei bine, iata, a fost prezentat unul dintre acestea, B2 Chassis Cab, un model de pickup comercial. Ca si modelul standard se va comercializa incepand cu anul viitor si va avea versiuni cu doua si patru usi.

In plus, vor exista mai multe variante de ampatament pentru a permite o gama cat mai variata de structuri. B2 Chassis Cab este realizat pe aceeasi baza tehnică, e-chassis, ca si modelele B1, SUV, si B2, pickup clasic. Beneficiaza de tractiune integrala si va putea transporta pana la 4,5 tone.

SUV & Pickup: Start de luna in forta SUV-Pickup_3

Buggy Corvette C5 cu pret de start 10.000 de dolari!

Da, nu este o eroare. Aceasta este suma pe care proprietarul o cere la licitatia care va avea loc maine. El a cumparat anul trecut un Chevrolet Corvette C5 din 1999 si l-a transformat rapid intr-un model capabil sa faca fata in teren accidentat.

A pastrat sasiul si motorul HP 5.7 LS1 V8 care ofera 345 CP si este cuplat la o transmisie manuala cu 6 rapoarte. Ulterior, a inlocuit caroseria din fibra cu o „cusca” exterioara din tuburi din otel pe care a montat panouri din aluminiu. A montat amortizoare de la un Jeep Wrangler Rubicon, blocuri optice Hella si bara de lumini, evacuare de la un Camaro Z/28 din 2019.

Jantele de 17 inch provin de la un C5 Corvette Z06, dar sunt „incaltate” cu anvelope  Firestone Destination MT2 de 265/70 pe fata si 285/70 pe spate. Iar din pricina modificarilor a dezactivat si sistemele electronice. Fapt care, evident, sporeste distractia in teren.

Geely si-a prezentat „nava amiral”

Geely Auto a prezentat cel mai mare SUV din gama, Geely Hao Yue. O masina cu dimensiunile 4.835 x 1.900 x 1.780 mm, ampatament de 2.815 mm si care ofera pana la sapte locuri.

Modelul beneficiaza de un design modern si este dotata cu blocuri optice LED si chiar Matrix LED, ca si de stopuri dinamice. La interior descoperim o plansa de bord digitalizata, cu doua monitoare. Unul este dedicat panoului de bord, celalalt sistemului multimedia. Nu lipsesc nici deflectoarele centrale ale climatizarii cu decor in forma de clepsidra. Semnul infintului, pe care-l stiam deja de la Geely Icon.

Pentru moment a fost anuntata o singura motorizare, un 1.8 turbo cu patru cilindri pe benzina. Acesta ofera 184 CP si este cuplat la o transmisie automata cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte. Ulterior ar trebui sa mai apara in gama un 1.5 turbo cu trei cilindri de 177 CP, tot pe benzina, dezvoltat alaturi de Volvo. Si nu sunt excluse nici variantele hibride.

BMW iX3 a ajuns deja pe net

BMW iX3, modelul SUV electric, urmeaza sa fie lansat cat de curand. Si va beneficia de un motor cu 286 CP, tractiune spate, si o baterie de 74 kWh care ofera o autonomie de peste 440 de kilometri. Lucru pe care-l stiam din comunicatele oficiale furnizate in urma cu cateva luni.

Acum au „scapat” pe internet si primele imagini. Semn ca momentul lansarii este aproape, dar marca nu este pregatita inca pentru anuntul oficial. Imaginile ne arata un design apropiat de cel al versiunii X3 cu propulsie clasica. Cu adaptarile de rigoare induse de electrificare. Sunt modificari la nivelul grilei frontale, in zona prizelor de aer si a difuzorului spate. Plus jante cu forma aerodinamica si accesoriile de caroserie in culoarea albastra.

SUV & Pickup: Start de luna in forta SUV-Pickup_4

 

SUV & Pickup news pe scurt

  • ABT Sportsline va oferi in premiera un pachet de performanta pentru un model PHEV. Este vorba despre Audi Q5 55 TFSI e quattro. Gratie acestuia puterea motorului pe benzina 2.0 creste de la 252 la 310 CP, iar cuplul de la 370 la 420 Nm. Astfel ca, alaturi de motorul electric de 143 CP si 350 Nm se ajunge la 425 CP si 550 Nm fata de 367 si 500. Totodata, ABT Sportsline a umblat si la Audi Q5 50 TFSI e quattro, care acum ofera 357 CP si 500 Nm fata de 299 CP si 450 Nm.
  • Lansat deja in Rusia, SUV-ul Coupe Renault Arkana a ajuns si in Coreea sub numele de Samsung XM3. De la lansare, pe 21 februarie, s-au consemnat 21.000 de comenzi, record all-time pentru marca franceza. Un rezultat care le intareste ideea de a transforma modelul intr-unul global.
  • Automobili Pininfarina trebuia sa lanseze in august, la Pebble Beach, conceptul unui SUV electric. Evenimentul a fost insa anulat. din pricina pandemiei cu noul Coronavirus COVID-19. Proiectul merge mai departe, iar modelul urmeaza sa apara in 2022. Se cunoaste si numele, Pininfarina Pura Vision, dar si faptul ca va oferi 1.000 CP, si o autonomie de 600 de kilometri. Pretul modelului care va concura cu Purosangue, primul SUV Ferrari, urmeaza sa fie de aproximativ 300.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.