SUV & Pickup News, selectia pe care vi-o prezentam de doua ori pe saptamana, are astazi trei propuneri de tuning. Dar si informatii despre modele noi. De la Kia CV, la lansarea in Romania a lui Mercedes-Benz GLA. Ca si noutatile legate de rivalul acestuia, BMW X2, sau Tesla Cybertruck.

Syberia RS

Syberia RS este un proiect special care a avut la baza un Porsche 911 din 1986 ce s-a transformat in veritabil off-roader. Proiectul a fost initiat de H&R, unul dintre cei mai mari producatori de suspensii din lume. Iar acesia au colaborat cu Burkhard Industries.

Syberia RS este dotat cu un kit de suspensii H&R special. In plus, modelul beneficiaza de jante si anvelope speciale entru teren accidentat. Ca si de troliu, lumini auxiliare, portbagaj montat pe plafon, si o evacuare speciala, cu doua terminatii montate central.

Interiorul a fost gandit pentru pasionatii de racing in teren accidentat. Roll-cage, scaune scoica, volan Momo, pedalier metalic, sunt numai cateva dintre detaliile racing. Care sunt „asortate” cu o tapiterie din piele de caprioara.

BMW X7 Lumma Design

Lumma Design este extrem de activa in aceasta perioada. Iar ultima propunere este legata de BMW X7. Pachetul CLR X7 adauga 50 de mm de-o parte si de alta a masinii si include aripi evazate, ca si prize de aer noi. Plus splitter pentru bara fata si cea din spate si o aripa spate discreta. Jantele sunt si ele de dimensiuni remarcabile: variante de 23 si 24 inch. Care sunt „incaltate” cu anvelope de performanta cu latimea de 295 mm (fata) si 355 mm (spate).

SUV & Pickup: Noi propuneri tuning si...modele noi SUV-Pickup_5-1024x576

Pachetul exterior, incluzand jantele, costa 16.750 euro, fara manopera si TVA. La care se adauga pretul pentru interior. Unde gasim detalii speciale, precum covorase speciale sau pedalier de aluminiu. Plus o gama de tapiterii cu materiale si culori noi.

SUV & Pickup: Noi propuneri tuning si...modele noi SUV-Pickup_6-1024x576

Autobis Raptor Ultima, Range Raptor transformat in discoteca

Continuam informatiile din segmentul SUV & pickup cu Ford Ranger Raptor. Modelul pickup al celor de la Ford, a beneficiat de o multime de solutii de tuning menite sa-i sporeasca abilitatile. Ei bine, acum, o companie din Vietnam s-a gandit si la o alta solutie. L-a transformat intr-o discoteca pe roti. Proiectul nu este deloc ieftin – 80.000 de dolari – insa, cu siguranta, in locatiile destinate clubbingului, ar face furori.

SUV & Pickup news pe scurt
  • Mercedes-Benz GLA a fost prezentata oficial in Romania intr-o conferinta online. Modelul are un pret de pornire de 37.390 de euro – GLA 200 (benzina, 1.33 litri turbo, 163 CP, cutie automată cu 7 trepte). Este disponibila insa si o varianta mai puternica pe benzina, GLA 250, 2.0 litri, 224 CP. Ca si doua diesel, cu motor de 2 litri: 200d 150 CP si 220d 190 CP. Urmeaza sa apara si versiuni AMG, PHEV, dar si una EQ, 100% electrica.
  • BMW, evident, nu sta cu mainile in san. AutoExpress ne spune ca rivalul lui Mercedes-Benz GLA, X2, va primi o versiune plug-in hybrid. Care va beneficia de solutia folosita deja de X1 si MINI Countryman. Ceea ce inseamna motor turbo 1.5 pe benzina si un altul electric, acceleratie 0-100 km/h in circa 7 secunde si autonomie de 48 de km in modul pur electric. In plus, in 2021 vine o versiune imbunatatita a modelului, care, asa cum o arata imaginea, este deja supusa testelor.

SUV & Pickup: Noi propuneri tuning si...modele noi SUV-Pickup_3-1-1024x577

  • Kia a confirmat ca va lansa un crossover 100% electric pana la finalul anului. Acesta are la baza conceptul Imagine, prezentat la Geneva, in 2019. Kia CV, cum este botezat intern, va rivaliza cu Tesla Model Y si va reprezenta primul model dezvoltat pe noua platforma E-GMP a producatorului. Una care foloseste expertiza parteneriatului cu Rimac. In plus, va introduce si o noua generatie a tehnologiei de incarcare a marcii.

SUV & Pickup: Noi propuneri tuning si...modele noi SUV-Pickup_4-1-1024x577

  • Elon Musk a vorbit pe Twitter despre Tesla Cybertruck. Astfel, el a anuntat o reducere cu 3% a dimensiunilor, o linie usor modificata (centrata) si un unghi al montantilor anteriori mai inclinata. In plus, se lucreaza la versiuni specifice pentru Europa si Asia, menite sa respecte normele de siguranta. Iar pandemia le prinde bine celor de Tesla, care vor decala cu ceva luni lansarea modelului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.