Coronavirus nu a afectat doar industria auto chineza, ci si competitiile de motorsport. Etapa de Formula 1 este suspendata si, probabil, nu se va mai desfasura in 2020.

Oficialitatile chineze au extins carantina masiva in provincia afectata. Si a cerut tuturor organismelor, indiferent de domeniul de care se ocupa, sa ia masuri in consecinta. Astfel ca Federatia Sportiva din Shanghai a anuntat ca toate evenimentele care urmau sa se desfasoare in zona au fost suspendate. Intre acestea, si runda din Marele Circ, care urma sa se deruleze in luna aprilie.

Extinderea carantinei limiteaza semnificativ libertatea de deplasare in zona. Este obligatorie purtarea mastii pentru respiratie. Conexiunile feroviare au fost intrerupte. Cele aeriene, au fost relocate. In plus, spre exemplu, un rezident poate efectua cumparaturi doar o data la doua zile.

Ce solutii exista?

Organizatorii si promotorul F1 au acum doua optiuni: sa o anuleze sau sa o amane pentru octombrie. Cu speranta ca pana la acel moment criza coronavirus a trecut. Cel putin asa au spus cei din Grupul Strategic al Formulei 1, care s-a reunit pentru a aborda aceasta problema.

Organizarea rundei dupa cea din Japonia pare exclusa. Pentru ca ar genera importante probleme logistice. Si aceasta pentru ca la numai o saptamana distanta este programat Marele Premiu al SUA.

Astfel ca acum in calcule este luata organizarea evenimentului cu o saptamana inainte de cel din Japonia. Si sa umple o perioada deja plina, in care mai exista runde in Singapore si Rusia. Insa ramane de vazut care o sa fie raspunsul echipelor, care trebuie sa ia in consideratie factorii indusi de o astfel de solutie.

In plus, un alt aspect important este momentul in care se va iesi oficial din criza coronavirus. Pentru ca o data apropiata de momentul derularii intrecerii nu ar ajuta pe nimeni. Este limpede ca oricum fanii de pe alte meridiane nu se vor inghesui la eveniment. Si-atunci trebuie studiat impactul legat de fezabilitatea organizarii rundei.

Asadar, in momentul de fata, pare ca dupa WRC, si Formula 1 va pierde o runda in acest sezon. Daca o sa fie asa sau nu, ramane sa aflam in saptamanile care urmeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.