SUV este segmentul care ramane cu priza la public si nici macar criza Coronavirus nu a schimbat lucrurile. Evident, constructorii iau in seama acest lucru. Iar informatiile de actualitate se tin lant.

Audi RS Q8 poate fi comandat si in Romania
SUV ramane la putere si pe timp de criza Coronavirus SUV-1-1024x683

Audi RS Q8 este echipat cu motorul 4.0 V8 pe care-l cunoastem de la Porsche Cayenne, Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus. Acesta ofera 600 CP la 6.000 rpm si 800 Nm intre 2.200 si 4.500 rpm. Resurse care sunt puse in valoare de o cutie automata cu 8 rapoarte si tractiunea integrala quattro. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat in 3,8 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

RS Q8 a devenit, cu un timp de 7:42,2, cel mai rapid SUV la Nurburgring. Iar acum este disponibil si pe piata noastra. Pretul de lista este de 131.365 euro.

Se pregateste Volkswagen Tiguan hibrid

Ideea unui Tiguan hibrid are o vechime de cinci ani (conceptul Tiguan GTE), dar prima versiune de productie a venit in 2019. Pentru piata chineza. Pentru a doua jumatate a acestui an insa este anuntatTiguan facelift plug-in hybrid.

Potrivit presei internationale, modelul SUV compact ar urma sa fie dotat cu sistemul PHEV lansat prin inetrmediul lui Golf GTE. Unul care are o baterie de 13 kWh (autonomie 60 de km). Puterea totala, dintr-un propulsor 1.4 pe benzina de 150 CP si un motor electric de 85 kW ajunge la 245 CP.

Maserati Levante Trofeo a fost preparat de Novitec

Novitec a decis sa prepare Maserati Levante Trofeo si si-a numit modelul Esteso. Pachetul exterior include capota modificata, spoiler frontal mai agresiv cu prize de aer noi, aripi laterlale mai generoase, difuzor spate restilizat si aripa spate noua.

Tunerul a „umblat” si la motor. Versiunea standard propune un V8 biturbo de 3.8 litri si 580 CP la 6.250 rpm, precum si un cuplu maxim de 730 Nm disponibil intre 2.500 și 5.000 rpm. Gratie Novitec, puterea maxima este de 624 CP la 7.700 rpm, iar cuplul de 820 Nm intre 2.200 si 3.400 rpm. Levante Esteso ajunge cu 0,3 secunde mai repede de la 0 la 100 km/h (3,8 secunde) si atinge o viteza maxima de 309 km/h (+ 9 km/h).

SUV ramane la putere si pe timp de criza Coronavirus SUV-3-1024x653Nu o sa avem Stelvio GTA, iar Tonale inlocuieste Giulia

Lansarea modelelor Giulia GTA si Giulia GTAm a dat startul speculatiilor legate de aparitia unui model de inalta performanta si pentru modelul SUV Stelvio. Unul care sa fie dezvoltat pe baza versiunii Quadrifoglio. Si care sa propuna sporul de 30 CP adus si la versiunile amintite de propulsorul 2.9 V6.

Informatia fost infirmata insa de directorul de marketing al marcii, Fabio Migliavacca. Care a declarat, pentru Autocar, ca o idee in acest sens a existat. Dar s-a renuntat. Motivul: „Centrul de greutate ridicat nu ar permite obtinerea acelorasi performante precum la Giulia”.

In replica, el a precizat ca Giulietta urmeaza sa iasa din gama constructorului. Locul sau urmeaza sa fie luat de un SUV, Tonale. „Trendul este sa ai in gama modele SUV compacte”, a explicat, Migliavacca, decizia.

Pe scurt
  • De la finele acestei luni se pot lansa comenzi pentru modelul Aiways U5. Primele modele destinate pietei europene ar urma sa fie produse in iulie, in timp ce livrarile ar urma sa inceapa din august. Modelul electric propune o autonomie de peste 400 km (WLTP). Motorul ofera o putere de 188 CP si un cuplu de 315 Nm. Bateria se incarca la prize rapide, de la 30-80%, in 27 de minute. Ulterior, pe piata europeana va ajunge si Aiways U6ion.
  • Jeep se preocupa de electrificare si isi propune sa devina cea mai sustenabila companie producatoare de modele SUV din lume. Renegade, Compass si Wrangler au primit versiuni plug-in hybrid, denumite 4xe. Urmeaza Wrangler EV, care va accelera de la 0 la 100 km/h in 6 secunde. Ceea ce ar insemna ca vom avea de-a face cu cel mai capabil Jeep din toate timpurile.
  • Constantin Avromescu, omul care a condus Opel Romania in trecut, este noul director de vanzari pentru Cadillac Europa. Avromescu a lucrat pentru Daewoo Romania, apoi s-a ocupat de Opel si Chevrolet pe piata noastra. Ultima sa pozitie a fost de director de marketing pentru Opel Europe.
  • Aston Martin a anuntat o majorare de capital de peste 500 de milioane de lire sterline. Suma urmeaza sa fie folosita pentru proiectul F1, dar si pentru productia modelului SUV DBX. Pentru acesta exista deja 2.000 de comenzi, iar primele livrari ar trebui sa fie efectuate in aceasta vara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.