Aiways U6ion este produs in China si daca nu era criza Coronavirus trebuia sa fie prezentat in Europa. Avem de-a face cu un SUV electric – mai exact un crossover coupe – inspirat de Lamborghini Urus.

Conceptul, care aminteste si de Polestar 2, este realizat pe aceeasi platforma ca si un alt model al acestui start-up, Aiways U5. O platforma botezata MAS, acronim de la More Adaptable Structure, si care pune accent pe greutate redusa si adaptabilitate. Un sistem care poate fi folosit pentru o gama larga de modele electrice, capabile sa satisfaca o gama diversa de functionalitati, configuratii si stiluri de viata.

Exterior cu impact

Elementele care definesc stilul masinii: o caroserie impunatoare, linii sportive si musculoase, un plafon in stil fastback. Plus faruri LED, sub care exista prize de aer independente pentru racirea sistemului de franare. Zona spate a modelului Aiways este inspirata de Urus, lucru care se poate observa in special la blocurile optice.

Designul a fost dezvoltat de echipa lui Ken Okuyama. Iar acesta spune ca s-a mers pe un limbaj care deriva din principiile Aiways, care mizeaza pe „inteligenta si tehnologie simplificata”.

Jantele de 21 de inch, in doua tonuri, se remarca nu doar prin stil, ci si prin functionalitate. Ele au fost gandite pentru a oferi performante aerodinamice (coeficientul obtinut de U6ion, 0.27, este notabil), dar si o excelenta disipare a caldurii.

Interior futurist

Si la interior regasim o multime de elemente care aduc aminte de Lamborghini Urus. Insa acestea au beneficiat de un tratament diferit, specific, care da un aer futurist acestei zone. Volanul tip mansa si selectorul de tractiune te fac sa te simti in cockpit-ul unui avion. Sau la bordul unui yacht de inalta performanta.

In spatele celui dintai se afla un ecran de 7 inch pe care sunt oferite informatiile vitale pentru soferul modelului Aiways. Pe plansa centrala troneaza un alt ecran, de 14,6 inch, cu touch-screen, prin intermediul caruia se controleaza functiile masinii si sistemul de infotainment. In habitaclu mai gasim capsule pentru umbrele integrate in usi. Sau spatiu pentru depozitarea dronei si a comenzilor acesteia. Iar in portbagaj exista un compartiment special pentru un scuter electric. Astfel incat, dupa ce ai parcat masina, sa te poti deplasa pe distante scurte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.