SUV Dacia cu 7 locuri este proiectul care se află în lucru, modelul urmând să înlocuiască în portofoliul mărcii pe Lodgy. Iar britanicii de la AutoExpress au furnizat fotografii spion și primele informații despre acest proiect.

Acest SUV Dacia nu are încă un nume, dar se știe că este unul dintre cele trei noi modele (pe listă fiind și Bigster) ce urmează să fie lansate până în 2025. Și va avea drept rivali, în 2023, atunci când este programat să apară, Citroen Berlingo XL și Hyundai Santa Fe.

Versiune SUV Dacia deja anunțată

Primele indicii despre apariția unui SUV Dacia cu 7 locuri ca înlocuitor al lui Lodgy au fost menționate încă din 2018. Și au fost reconfirmate cu prilejul Renaulution. Atunci când au fost anunțate și adoptarea tehnologiei hibride, ca și Bigster, modelul mai mare decât Duster.

La fel ca toate noile modele Dacia și acesta ar urma să fie construită pe platforma CMF-B a Alianței. Ceea ce presupune, implicit, că va folosi și gama de trenuri de rulare hibride e-Tech. Jurnaliștii britanici vorbesc despre soluția deja utilizată de Clio e-Tech. Cu 138 CP dintr-un ansamblu compus dintr-un motor cu patru cilindri, de 1,6 litri, și unul electric.

Din punct de vedere stilistic noul SUV Dacia urmează să folosească drept sursă de inspirație actuala generație Sandero. De la care va prelua și soluțiile versiunii Stepway, ca și conceptul interiorului. În replică, pentru zona spate se va merge pe o versiune revizuită a tușelor lui Lodgy. Cu un hayon plat și blocuri de lumini verticale.

Mașina de test are aceeași linie înaltă a acoperișului și portbagaj încăpător, ceea ce înseamnă că viitorul SUV Dacia va oferi suficient spațiu. Iar accesul urmează să fie facil grație ușilor de mari dimensiuni. În egală măsură, spațiul de depozitare va avea dimensiuni generoase, similar cu Lodgy, care oferea, cu bancheta spate rabatată, 827 de litri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.