Dacia Spring, modelul care marchează intrarea mărcii în era electrică, va debuta pe 15 octombrie. Online, în cadrul evenimentului Renault eWays. Potrivit informațiilor făcute publice de către constructor, este vorba despre ”un eveniment unic dedicat mobilității electrice de astăzi şi de mâine”.

„Pe durata a zece zile, Groupe Renault va explora viitorul mobilității, orașelor și tehnologiilor alături de experți, parteneri și alți invitați cu scopul de a încuraja dezbaterea în jurul electromobilității. Pe ordinea de zi se vor afla conferințe de presă, premiere mondiale și schimburi de opinii. Toate acestea vor fi disponibile pe site-ul dedicat eways.groupe.renault.com/en”, menționează oficialii Renault.

Viziunea asupra mobilității

Renault eWays se va desfășura în perioada 15 – 26 octombrie 2020. Iar Groupe Renault îi invită pe doritori să afle mai multe despre viziunea sa asupra mobilității. Ca și, în egală măsură, să descopere două premiere mondiale. Este vorba despre Dacia Spring, pe care o prezintă drept ”mașina electrică accesibilă tuturor, și întruchipează noua revoluție Dacia”.

Cealaltă noutate este un showcar care anunță viitorul crossover electric al mărcii Renault, bazat pe noua platformă CMF-EV dedicată vehiculelor electrice. Nu vor lipsi însă din cadrul evenimentului online nici celelalte modele din gama de vehicule electrice și electrificate ale mărcii. Între care și noul SUVcoupé Renault Arkana E-TECH Hybrid, care urmează să fie disponibil pe piața din Europa.

Dacia Spring, pe platforma CMF-A

Dacia Spring urmează să folosească platforma CMF-A care este utilizată și de noile Logan/Sandero, care au fost lansate recent. Și urmează să preia, așa cum v-am precizat deja, elementele tehnice folosite de Renault City K-ZE, care se vinde în China.

Este vorba despre bateria de 26,8 kWh, cu ajutorul căreia se poate obține o autonomie de 200 km WLTP. Deocamdată nu sunt oferite informații despre încărcare. Le vom afla peste două săptămâni, atunci când vom cunoaște și prețul. Care, probabil, o să fie cu circa 50% mai mare decât cel al lui Renault City K-ZE (8-10.000 euro în China). Chiar și așa, cu bonusul Rabla Plus Dacia Spring ar urma să coste sub 9.000 de euro pe piața de la noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.