Dacia Spring Electric este numele pe care l-a primit primul model 100% eco al marcii. Asa cum anuntam, gratie colegilor francezi, inca de anul trecut, avem de-a face cu un „frate” global al lui Renault K-ZE. Modelul lansat anul trecut si dedicat pietei chineze.

Estetica diferita

Prezentat drept concept pre-serie, Dacia Spring este practic un model de productie „garnisit” cu elemente tipice unui show car. Caroseria de culoare gri inchis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiaza de protectii laterale si de scuturi integrate in barele fata si spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol suprainaltata si de barele de pavilion.

Jantele si tema cromatica, bine alese in acest context, probabil ca sunt insa primele elemente la care se va renunta. Pentru ca, desi nu  vorbesc despre pret, oficialii companiei spun clar: va fi „cea mai accesibila masina electrica de pe piata”. Ceea ce inseamna, daca ne raportam la preturile modelelor existente, sub 19.900 de euro cu TVA inclus. Atat cat costa Skoda Citigo-e iV.

In replica, blocurile optice spate, full LED, cu semnatura luminoasa de Y dublat, se vor regasi pe modelul de serie. Ni se face si precizarea ca vor reprezenta viitoarea identitate a marcii la acest capitol. In zona frontala farurile Full LED au doua repere: banda orizontala superioara si 4 elemente grafice integrate in bara de protectie.

Un Urban City Car

Detaliile privind interiorul urmeaza sa fie facute publice ulterior. Ca si detaliile legate de capacitatea bateriei si motorul electric. Un lucru este cert. Modelul are 3,73 metri, dimensiune pe care oficialii Dacia o considera „ideala pentru drumurile zilnice”. Si ca-si propune sa „intruneasca nevoile de practicitate si mobilitate urbana si subirbana”.

Dacia Spring, ni se spune, este dedicat nu doar utilizatorilor individuali, ci si administratorilor de flote si serviciilor de car-sharing. Carora le propune un vehicul cu o autonomie anuntata la peeste 200 km (WLTP). Si care este caracterizata de:

  • costuri mici de intretinere
  • mod facil de operare
  • lipsa emisiilor
  • usurinta de a o incarca

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.