Dacia Lodgy se va transforma, din 2020, intr-un SUV cu 7 locuri!

Vehiculul multifunctional compact lasat in 2012 este in prezent folosit fie ca o masina de familie cu 7 locuri, fie ca un van de lucru. Chiar si asa, vanzarile modelului Lodgy au fost departe de asteptari, iar Renault si Dacia pregatesc o schimbare radicala.

Astfel, Renault a luat decizia de a nu mai lansa o noua generatie MCV pentru Lodgy, ci de a transorma modelul intr-un crossover, avand in vederi tendintele pietei auto.

Acesta va fi dezvoltat pe platforma Aliantei Renault-Nissan, la fel ca cea de-a cincea generatie a modelului Clio si a doua generatie a modelui Captur, anunta portalul AutoEvolution.

Gama Dacia se va imbogati cu un SUV cu 7 locuri lodgy3Totusi, in ciuda aspectului off-road pe care il va capata, Logdy va dispune sub capota numai de motoare cu tractiune pe fata.

Conform sursei citate ceva mai sus, printre motorizarile ce vor fi regasite pe viitoarea Dacia Lodgy se vor regasi doua pe benzina, de 1.6 litri cu 115 cai putere, respectiv un turbo de 1.3 litri cu 125 de cai putere, iar alte doua dieseluri, cu 90 cai putere, respectiv 110 cai putere.

Viitorul Lodgy nu va mai fi construit la fabrica Renault din Maroc, ci alaturi de Duster, in Romania.

Gama Dacia se va imbogati cu un SUV cu 7 locuri lodgy2Mai multe informatii si chiar imagini am putea avea anul viitor, odata cu lansarile noilor Sandero si Sandero Stepway.

In prezent, Dacia Lodgy are urmatoarele dimensiuni:

Ampatament 2.810 mm
Lungime totala 4.498 mm
Consola caroserie fata 822 mm
Consola caroserie spate 866 mm
Inaltime fara sarcina 1.682 mm
Garda la sol 120 mm

La capitolul motorizari, sunt disponibile doua pe benzina (1.6 – 102 cai putere si 1.2 TCe – 115 cai putere) si doua dieseluri (1.5 dCi – 90 cai putere si 1.6 dCi – 110 cai putere).

11.550 de euro, cu TVA inclus, este pretul de pornire al modelului Lodgy in Romania. Sunt disponibile tre versiuni de echipare: Ambiance, Laureate si Stepway, ultima fiind si cea mai costisitoare (12.900 de euro, cu TVA inclus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.