Jaguar Land Rover intentioneaza sa anunte mii de disponibilizari in noul an, ca parte a unui plan de economii de 2,5 miliarde de lire sterline, pentru a evita amenintarea Brexit-ului, scaderea vanzarilor in China, precum si cererea tot mai mica de automobile diesel.

Cel mai mare producator auto britanic are 40.000 de angajati in Anglia si a dat afara deja 1.000 de angajati temporari la uzina din Solihull, unde sunt construite SUV-urile Range Rover si Land Rover Discovery. De asemenea, a redus orele de lucru pentru unii lucratori, inclusiv la fabrica din Wolverhampton, in perioada premergatoare Craciunului.

Planurile pentru noi concedieri vin dupa ce firma, care este detinuta de conglomeratul idian Tata si care este un angajator major in West Midlands, a inregistrat o pierdere de 90 de milioane de lire sterline in ultima perioada, fiind afectata de scaderea vanzarilor in China si Europa.

Intr-o incercare de micsora pierderile, compania a anuntat un plan prin care vrea sa salveze 2,5 miliarde de lire sterline, inclusiv reducerea costurilor cu 1 miliarde de lire sterline, dar nu a dezvaluit cate concediere va efectua.

Cu toate acestea, potrivit unui raport din Financial Times, mai multe persoane apropiate de producatorul auto britanic au declarat ca JLR va schita in luna ianuarie planul pe termen scurt, inclusiv renuntarea la aproximativ 5.000 de angajati!

Tata Motors a numit Boston Consulting Group pentru a pune in aplicare planul de revizuire. Producatorul auto a declarat: „Jaguar Land Rover ia act de speculatiile mass-media despre impactul potential al incarcaturii sale continue si de accelerarea programelor de transformare. Asa cum am anuntat cand am publicat rezultatele noastre din al doilea trimestru, aceste programe urmaresc sa furnizeze costuri de 2,5 miliarde de lire sterline, in numerar si profituri in urmatorii doi ani. Jaguar Land Rover nu comenteaza zvonurile privind nici o parte a acestor planuri”.

Planul de a revigora averile producatorului de masini de lux include o reducere a investitiilor anuale de la 4,5 miliarde lire sterline la 4 miliarde lire sterline in acest an si in urmatorii ani, precum si o reducere a stocului de autoturisme finisate si a capitalului sau circulant cu 500 milioane lire sterline.

Sursa: The Guardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.