Land Rover Discovery a primit un facelift, iar constructorul a publicat primele imagini și informații. Modelul propune modificări subtile la capitolul design. Însă va beneficia de ultima generație de motoare Ingenium cu șase cilindri, puternice și eficiente, sistem infotainment Pivi Pro avansat.

Schimbări de stil

Spuneam că modificările estetice pentru Land Rover Discovery facelift sunt subtile. Astfel, corpurile farurilor și stopurilor și-au păstrat forma. Însă elementele interioare au fost reproiectate. Modelul va beneficia și de semnalizatoare cu lumini dinamice.

Land Rover Discovery a primit un facelift Land-Rover-Discovery-facelift-5-1024x683

În plus, avem o nouă grilă de radiator, mai apropiată de cea de pe Discovery Sport. Ca și modele noi pentru jante. Iar bara de protecție a fost regândită. În plus, în zona spate au fost aduse modificări pentru ca ansamblul să pară mai lat și mai jos.

Specificaţia R-Dynamic aduce un caracter special și o serie de elemente de design unice. Între care și accente exterioare Gloss Black și Shadow Atlas, dar și o tapiţerie din piele în două culori și cusături contrastante la interior.

Modificări la interior

Șoferul beneficiază de un volan cu un design nou și butoane haptice. Dar marea noutate este sistemul multimedia Pivi Pro, disponibil pe o tabletă centrală cu o diagonală de 11.4 inch (cu 48% mai mare decât anterior) şi rezoluţie full HD. El permite update-uri over-the-air și oferă suport wireless pentru sistemele Android Auto și Apple CarPlay. Sistemul, ca şi un panou de bord digital uşor reproiectat și head-up cu display color pot fi, pe unele piețe, opţiuni disponibile pentru anumite nivele de echipare.

Land Rover Discovery a primit un facelift Land-Rover-Discovery-facelift-9-1024x540

În plus, pasagerii beneficiază de confort sporit prin tehnologia Intelligent Seat Fold și a scaunelor reproiectate. Plus de un sistem de ionizare a aerului în cabină, disponibil cu tehnologia de filtrare a aerului PM2.5. Acesta scanează în mod activ aerul care intră în habitaclu, măsurându-i calitatea și utilizează automat filtre avansate pentru a reduce nivelul de alergeni, toxine și particule nocive.

Să amintim că tot pentru pasageri au fost incluse suporturi pentru tablete Click and Go încorporate în spătarele scaunelor din față. Ca și prize de încărcare USB-A. Astfel că, folosindu-se șihotspot-ul Wi-Fi 4G, pentru până la opt dispozitive, pasagerii pot avea activitate în călătoriile lungi.

Gama de motorizări

Land Rover Discovery facelift primește, în premieră, motorizări mild-hybrid de 48 de volți. Iar aceste versiuni beneficiază și de noul sistem de tracțiune integrală Intelligent All-Wheel Drive. Sistemul maximizează tracțiunea, dinamica pe drum și eficiența liniei de transmisie. Ceea ce se traduce în economie de combustibil și emisii reduse de CO2 în timpul conducerii normale, fără compromisuri în ceea ce priveşte caracterul all-terrain.

  • P300: 2.0 litri cu patru cilindri, 300 CP şi 400 Nm (1.500-4.500 rpm);
  • P360: 3.0 litri cu şase cilindri, sistem mild hybrid (MHEV), 360 CP şi 500 Nm (1.750-5.000 rpm);
  • D250: turbo diesel 3.0 litri cu şase cilindri, sistem MHEV, 249 CP şi 570 Nm (1.250-2.250 rpm);
  • D300: turbo diesel 3.0 litri cu şase cilindri, sistem MHEV, 300 CP şi 650 Nm (1.500-2.500 rpm)
Suspensia pneumatică este standard

Suspensia pneumatică e standard și oferă confort de rulare în toate mediile și dispune de o funcţie de micșorare automată a gărzii la sol în funcție de viteză. Iar tehnologia Adaptive Dynamics monitorizează mișcările vehiculului de până la 500 de ori pe secundă, reacționând aproape instantaneu pentru un control mai mare al corpului.

Land Rover Discovery a primit un facelift Land-Rover-Discovery-facelift-20-1024x683

Land Rover Discovery facelift beneficiază și de tehnologia Terrain Response 2. Inclusiv noul mod Wade, gândit pentru optimizarea trecerilor prin vaduri cu apă adâncă. Acesta are și o funcție care ”usucă” frânele după ieşirea din apă. În plus, modelul este dotat și cu tehnologia ClearSight Ground View, oferind șoferilor o vedere a terenului ascuns sub partea din față a vehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.